Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Prokuratūra pieprasa 15 gadu cietumsodu Ukrainas eksprezidentam Janukovičam

Ukrainas Galvenās kara prokuratūras prokurors ceturtdien tiesā gāztajam eksprezidentam Viktoram Janukovičam, kurš tiek apsūdzēts valsts nodevībā, pieprasīja piespriest 15 gadus cietumā.

Promasakviski noskaņotais Janukovičs dzīvo trimdā Krievijā, un ir maz ticams, ka viņš stāsies Ukrainas tiesas priekšā, ņemot vērā saspīlētās Kijevas un Maskavas attiecības.

"Viktors Janukovičs ir nodevis savu valsti. Viņš ir nodevis savu armiju valstij un tautai vissmagākajā laikā," tiesā sacīja prokurors.

"Kā pēdējais gļēvulis viņš pameta savu valsti likteņa varā un aizbēga pie agresora."

"Bez mazākās žēlastības, izpatīkot ienaidniekam, viņš darīja visu, kas bija viņa varā, lai Ukrainas teritoriju sagrābtu agresors."

"Es pieprasu Viktoru Janukoviču sodīt ar 15 gadu cietumsodu," sacīja prokurors.

Janukovičs Ukrainā izraisīja masu protestus, kad bija atteicies no asociācijas līguma ar Eiropas Savienību, un 2014.gada sākumā aizbēga uz Krieviju, kad Kijevā protestus neizdevās apslāpēt, pat lietā liekot brutālu spēku.

Kad Janukovičs bija aizbēdzis no Ukrainas, Maskava anektēja Krimu, bet Ukrainas austrumos izraisījās karš ar Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem.

Neraugoties uz starptautiskās sabiedrības centieniem panākt noturīgu pamieru, kaujās dzīvību zaudējuši aptuveni 10 000 cilvēku.

Top komentāri

:)
:
Es neatbalstu Janukoviča izvēli, bet šī jau izskatās pēc politiskas izrēķināšanās. Likumīgi ievēlētam prezidenta, taču nav automātiski jāparaksta visi likumi, viņam ir visas tiesības arī paust savu viedokli. Tad parlaments, protams, var rosināt viņa atcelšanu kā paredzēts konstitūcijā, bet te bija pūļa diktatūra.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievu lidlaukā Krimā atskanējuši sprādzieni

Naktī uz trešdienu atskanējuši sprādzieni krievu okupētajā Krimas pussalā netālu no Džankojas kara lidlauka, vēsta lietotnes Telegram kanāls Astra un citi vietējie mediji.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits