Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Promaskaviskie kaujinieki ieguvuši notriektās Malaizijas lidmašīnas melnās kastes

Austrumukrainas promaskavisko kaujinieku grupējuma "Doņeckas tautas republika" pirmās vienības jau nokļuvušas līdz notriektajai lidsabiedrības Malaysia Airlines pasažieru lidmašīnai, pavēstīja grupējuma "vicepremjers" Andrejs Purgins.

"Zemessargu vienības jau ir uz vietas. Jau ziņoja, ka pasažieru vidū ir daudz bojāgājušo, arī bērni," ziņu aģentūrai "Interfax" pavēstīja Purgins.

Atbilstoši viņa teiktajam lidmašīnas "melnās kastes" tiks nodotas Maskavai ekspertīzes veikšanai.

"Katrā ziņā mēs tās, visticamāk, nodosim Starptautiskajai aviācijas komitejai Maskavā. Tur strādā augsti kvalificēti eksperti, kas varēs precīzi noteikt katastrofas iemeslu, kaut arī tas arī tāpat ir skaidrs," atzina Purgins.

Virs Ukrainas austrumiem ceturtdien notriekta lidsabiedrības Malaysia Airlines pasažieru lidmašīna, kas atradusies ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, vēsta Ukrainas amatpersonas un mediji. 280 pasažieri un 15 apkalpes locekļi, kas atradās lidmašīnā, gājuši bojā.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko paziņoja, ka lidmašīnu virs Torezas, Doņeckas apgabalā, notriekuši promaskaviskie kaujinieki.

"Tikko teroristi pie Torezas no [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina vēlīgi piešķirtā zenītraķešu kompleksa Buk notriekuši reisa Kualalumpura-Amsterdama civilo lidmašīnu," Geraščenko pavēstīja sociālajā tīklā Facebook. "Šodien no rīta vietējie patrioti fiksējuši šī kompleksa pārvietošanos no Torezas uz Sņižni."

Tiek ziņots, ka avarējušās lidmašīnas maršruts bijis netālu no Ukrainas gaisa spēku transporta lidmašīnas IL-76 maršruta. Izskanējuši pieņēmumi, ka Krievijas atbalstītie kaujinieki mēģinājuši trāpīt šai lidmašīnai, kas transportējusi kravu pie robežas bloķētajām ukraiņu vienībām, taču viņu palaistā raķete ķērusi pasažieru lidmašīnu.

Bojāgājušo vidū ir vairāk nekā 250 Eiropas Savienības pilsoņu, pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra padomnieks Oleksandrs Daņiļuks. Viņš arī norādīja, ka dzīvību zaudējuši 300 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits