Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Putins Cipram pauž nožēlu, ka Krievijas sankcijas skar arī Grieķiju

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs, trešdien tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, nosodījis pret Krieviju vērstās ASV un Eiropas Savienības (ES) sankcijas, aicinot izbeigt sankciju "apburto loku". Ciprs brīdinājis, ka saspīlējuma turpināšana, apmainoties ar sankcijām, varētu novest pie jauna aukstā kara, vēsta The Guardian.

Savukārt Putins paudis nožēlu, ka Krievijas ieviestās sankcijas skar arī Grieķiju, pamatojot, ka tās vērstas pret ES kopumā, tāpēc izņēmumu nedrīkst būt.Tikmēr pirms Cipra vizītes Eiropas Parlamenta prezidents Martins Šulcs paudis, ka Grieķijas premjeram, tiekoties ar Putinu, nevajadzētu novirzīties no ES kopējās pozīcijas sankciju jautājumos.Ciprs pēc tikšanās ar Putinu izteicies, ka "Grieķija ir suverēna valsts ar neapstrīdamām tiesībām uz savu individuālu ārpolitiku."Tomēr, par spīti siltajai Cipra uzņemšanai Maskavā un frāzēm par nepieciešamību sadarboties, konkrētas vienošanās netika panāktas.Putins arī noliedza iepriekš izskanējušās ziņas, ka Grieķija lūgusi Krievijai finansiālu palīdzību, taču neslēpa, ka iespējams "runāt par investīciju projektiem Grieķijā". Krievija esot gatava piedalīties kopīgos projektos Grieķijas infrastruktūras attīstībai (ar to domājot arī dabasgāzes cauruļvadu izbūvi) un norādīja, ka Krievijas kompāniju piedāvājumi jāapsver tikpat nopietni kā citu valstu kompāniju priekšlikumi.Putins uzsvēra, ka tirdzniecības sakari jāatjauno iepriekšējā līmenī un atklāja, ka ar Cipru pārsprieduši dažādus sadarbības scenārijus, tostarp vērienīgos enerģētikas projektos. Kā viens piemērs tiek minēts gāzes cauruļvada _Turkish Stream _projekts, pa kuru Krievijas gāze caur Turciju tiktu piegādāta Grieķijai, vēsta BBC.Tomēr, ņemot vērā Krievijas pašreizējo finansiālo stāvokli, jebkāda veida investīcijas, ja par tādām tiks panākta vienošanās, būs stipri vien ierobežotas, uzsver analītiķi.








Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits