Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PVO brīdina Eiropu par trešo vīrusa vilni

Pasaules Veselības organizācija (PVO) aizvadītās nedēļas nogalē brīdinājusi Eiropas valstis, ka tās, nemācoties no kļūdām, riskē nākamā gada sākumā piedzīvot jau trešo plaša mēroga jaunā koronavīrusa uzliesmojumu, vēsta Reuters.

"Viņi nokavēja iespēju izveidot nepieciešamo infrastruktūru vasarā, kad bija uzveikts pirmais vīrusa vilnis," sarunā ar Šveices medijiem sacījis PVO eksperts Deivids Nabaro un norādījis, ka šobrīd teju visas kontinenta valstis pieredz otro vilni un, ja netiks pieņemti nopietni mēri, tad, visticamāk, tiks pieredzēts arī trešais uzliesmojums.

Eksperts kritizēja Šveices lēmumu atļaut slēpošanas kūrortiem strādāt. Viņaprāt, ir augsts risks inficēties pacēlājos un viesnīcās. Šveices ārstu arodbiedrības brīdinājušas, ka šobrīd slimnīcas ir sasniegušas savas kapacitātes robežas. Visas 879 intensīvās aprūpes vietas valsī pagājušajā nedēļā bija aizpildītas. PVO eksperts norādījis, ka Āzijas valstis rīkojās daudz atbildīgāk, nesasteidzot ierobežojumu atcelšanu. 

Reuters vēsta, ka aizvadītajās nedēļās Eiropas valstīs vīruss ir turpinājis strauji izplatīties, bet Euronews ziņo, ka pagājušajā nedēļā Eiropā tika konstatēta teju puse no visiem jaunatklātajiem inficēšanās gadījumiem. Eiropā arī tika konstatēti 49% no visiem ar vīrusu saistītajiem nāves gadījumiem. Vislielākā mirstība uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir Beļģijā. Kopumā Eiropā ir konstatēti teju 12 miljoni saslimšanas gadījumu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits