Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rahojs par Pudždemonu: Absurdi izlikties par Katalonijas premjeru, dzīvojot ārzemēs

Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs piektdien nodēvējis par absurdu ideju, ka bijušais Katalonijas premjerministrs Karless Pudždemons varētu pārvaldīt reģionu no Beļģijas, kur viņš paglābies no aizturēšanas pēc Katalonijas neatkarības referenduma. "Absurdi izlikties par reģiona premjerministru, dzīvojot ārzemēs, un vēl absurdāk ir izlikties, ka pildi šo amatu no ārzemēm," preses konferencē Madridē paziņoja Rahojs.

Jāatgādina, ka Katalonijas reģionālais parlaments 27. oktobrī nobalsoja par neatkarības pasludināšanu no Spānijas. Drīz pēc tam Spānijas Senāts nobalsoja par tiešas pārvaldes atjaunošanu Katalonijā. Spānijas premjers Rahojs atlaida Karlesa Pudždemona vadīto Katalonijas valdību un reģiona parlamentu, izsludinot jaunas reģionālās vēlēšanas.

Vēlēšanās, kas notika 21. decembrī, katalāņu separātisti ieguva absolūto vairākumu, tomēr salīdzinājumā ar iepriekšējo parlamenta sasaukumu zaudēja divus mandātus, izcīnot 70 no 135 deputātu vietām.

Rahojs uzsvēra, ka Katalonijas jaunais premjerministrs tiks izraudzīts balsojumā desmit dienu laikā pēc Katalonijas parlamenta jaunā sasaukuma pirmās sēdes, kas plānota 17. janvārī.

Pudždemona padomnieki pašreiz pēta, vai Pudždemonam ir iespējas kandidēt uz reģiona premjera amatu, pašam atrodoties Beļģijā.

Katalonijas vēlēšanās visvairāk balsu izcīnīja centriski liberālā partija Ciudadanos (Pilsoņi), kas atbalsta Katalonijas palikšanu Spānijas sastāvā. Taču trīs separātistu partijām izdevās nodrošināt absolūto vairākumu parlamentā.

Katalāņu separātisti paziņojuši, ka vairs neplāno vienpusēji pasludināt reģiona neatkarību un tā vietā atbalstīs sarunās panāktu vienošanos. Rahojs savukārt ir noraidījis jebkādas sarunas ar Pudždemonu.

Top komentāri

ļuļa
ļ
tam pajolim, kas visus lamā par kremļa troļīem - tikai kremļa trollis un putinososs var neatzīt tautu tiesības uz pašnoteikšanos. pēc tāda radījuma loģikas sanāk, ka baltieši, latviešus ieskaitot, ir pretīgi separātisti, kas jāsoda un kas jāpievieno atpakaļ krievijai.
ļuļa
ļ
ir smieklīgi izlikties, ka spānija ir demokrātiska valsts, jo demokrātijā tiek pieļauti referendumi un nav politiski ieslodzīto.
latvietis ar mietu !
l
BET IR SLIKTI TĒLOJOT SPĀNI ĀRDĪT TĀS DEMOKRĀĀTIJU !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits