Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Referendumā Šveicē atbalsta valdības plānus pakāpeniski atteikties no kodolreaktoru izmantošanas

Šveicē svētdien notikušajā referendumā vairākums dalībnieku atbalstījuši valdības plānus par pakāpenisku atteikšanos no kodolreaktoru izmantošanas elektronenerģijas iegūšanā.

Par atomreaktoru pakāpenisku slēgšanu nobalsojuši 58% referenduma dalībnieku, liecina provizoriskie rezultāti.

Valdības pieņemtā enerģētikas stratēģija paredz pakāpeniski slēgt visus piecus valstī esošos kodolreaktorus, kas patlaban saražo apmēram trešdaļu no patērētās elektroenerģijas. Stratēģijā nav noteikts konkrēts termiņš reaktoru slēgšanai. Tā arī paredz palielināt energoefektivitāti un vairāk izmantot no atjaunīgajiem avotiem iegūtu enerģiju.

Referendumu bija ierosinājusi lielākā partija parlamentā - labēji populistiskā Šveices Tautas partija, kas iebilst pret kodolreaktoru slēgšanu.

Šveicē pašlaik ir četras atomelektrostacijas ar kopumā pieciem reaktoriem, no kuriem četri darbojas kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem, bet viens - kopš astoņdesmitajiem gadiem.

Top komentāri

Edvins
E
Manuprat,ka lidz sim nav izdomat snekas jauns, kas varetu aizstas atomelektrostacijas, kuras razo visu dienakti elektroenergiju un kuras ir tirakas razotnes apkartejajai videi. kapec ir jasledz AES, varbut tas vajag tikai modernizet, atbilstosi 21. gs. tehnologijam un citam prasibam? Es uzskatu, lai pedejos 27. gados Latvijas izlaupita un bankrota novesta valsts ekanomiski attistitos tad Latvija ir jauzbuve 2 AES, vieana rietumlatvija, otra austrumlatvija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits