Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rindās pie Lietuvas un Baltkrievijas robežas joprojām gaida aptuveni 1500 kravas mašīnu

Kravas automašīnu rindās pie Lietuvas robežas ar Baltkrieviju, kas pirms vairāk nekā nedēļas sāka veidoties Lietuvas Muitas departamenta servera bojājuma dēļ, ceturtdien joprojām gaida aptuveni 1500 kravas mašīnu, lai gan bojājums tika novērsts jau nedēļas nogalē un muita cerēja tikt galā ar rindām līdz trešdienai.

Pagaidām sistēma strādā izmēģinājuma režīmā un rindas rūk tikai pamazām - otrdienas rītā pie robežas vēl gaidīja 2000 kravas mašīnas, trešdien -1800.

Kā ziņu aģentūrai BNS ceturtdien pastāstījis Valsts robežsardzes dienesta preventīvās darbības nodaļas priekšnieks Ģiedrjus Mišutis, pie Medininku kontrolpunkta uz iebraukšanu Lietuvā no Baltkrievijas gaida aptuveni 380 kravas automašīnas, Lavorišķēs - 140, Šalčininkos - 310 un Raigardā - 180, savukārt virzienā no Lietuvas uz Baltkrieviju Medininkos gaida 270 mašīnas, Lavorišķēs - 60, Šalčininkos - 140 un Raigardā - 30 mašīnas.

Jau ziņots, ka Muitas departamenta servera bojājuma dēļ rindas pie Lietuvas un Baltkrievijas robežas sāka veidoties otrdien, 23.martā. Nedarbojās muitas deklarāciju apstrādes sistēma, nacionālā tranzīta kontroles sistēma un datu apstrādes sistēma par Lietuvas tirdzniecības plūsmām ar Eiropas Savienības dalībvalstīm. Muitas darbs gan neapstājās pilnībā, bet norisinājās daudz gausāk, jo autovadītājiem deklarācijas nācās iesniegt papīra formātā.

Lietuvas nacionālā autopārvadātāju asociācija "Linava" pauda īpašas bažas par kravām, kurās ir ātri bojājošās preces, un ziņoja par gadījumiem, kad autovadītājiem pie robežas nācies gaidīt vairākas diennaktis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits