Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Lai gan policija nesniedza informāciju par aptuveno protestētāju skaitu, domājams, ka aizvadītajā naktī ielās izgājuši desmitiem tūkstošu cilvēku

Rumānijā turpinās protesti pret valdības ārkārtas dekrētu

Rumānijā jau trešo nakti turpinājušies protesti pret valdības izdoto ārkārtas dekrētu, ar kuru dekriminalizēti vairāki korupcijas noziegumi.

Rumānijas premjerministrs Sorins Grindjanu ceturtdien pauda apņēmību, neraugoties uz masu protestiem, neatkāpties no ārkārtas dekrēta, bet Rumānijas prezidents Klauss Johanniss paziņoja, ka lūgs tiesai atzīt dekrētu par antikonstitucionālu.

Lai gan policija nesniedza informāciju par aptuveno protestētāju skaitu, domājams, ka aizvadītajā naktī ielās izgājuši desmitiem tūkstošu cilvēku.

Bukarestē laukums pie parlamenta bija stāvgrūdām pilns. Salīdzinot ar trešdienas nakti, kad notika sadursmes ar policistiem, aizvadītajā naktī protestētāji izturējās mierīgi.

Protesti notika arī Timišoarā, Klužā-Napokā un citās Rumānijas pilsētās.

Valdības šonedēļ pieņemtais ārkārtas dekrēts dekriminalizē amata noziegumus, kuru rezultātā radušies finansiālie zaudējumi līdz 200 000 leju (44 387 eiro) apmērā.

Šie likuma grozījumi ļauj izvairīties no kriminālvajāšanas Sociāldemokrātu partijas (PSD) līderim Liviu Dragnjam, kurš otrdien stājās tiesas priekšā par varas ļaunprātīgu izmantošanu, un vairākiem citiem kreisiem politiķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits