Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Saistībā ar Hamburgas G20 samita grautiņu izmeklēšanu veikti reidi četrās valstīs

Turpinot izmeklēt masu nekārtības un grautiņus pagājušogad G20 samita laikā Hamburgā, policija otrdien veikusi reidus Itālijā, Spānijā, Francijā un Šveicē.

Policija vērsusies pret personām, kas tiek turētas aizdomās par iesaistīšanos visvardarbīgākajās sadursmēs, kas 2017.gada 7.jūlijā notika uz Elbas šosejas, paziņojusi Hamburgas policija un prokuratūra.

Francijā detektīvi devās notvert vīrieti, kura aizturēšanai Hamburgas policija jau izdevusi Eiropas Savienības (ES) orderi.

Detektīvus no īpašo uzdevumu vienības atbalstīja dažādi policijas spēki un ES aģentūra Eurojust.

Vācijas policija aplēsusi, ka nekārtībās un grautiņos G20 samita laikā no 6.jūlija līdz 8.jūlijam iesaistījās no pieciem līdz sešiem tūkstošiem cilvēku. 7.jūlijā aptuveni 220 cilvēki sarīkojas grautiņu uz Elbas šosejas, kur aizdedzināja transporta līdzekļus un uzbruka policijas automašīnām.

Raidorganizācija NDR, atsaucoties uz īpašo uzdevumu vienības vadītāju Jānu Hīberu, ziņo, ka reidi veikti, jo izdevies identificēt aizdomās turamos, pateicoties videomateriāliem un DNS pēdām, kas tika atrastas protestu vietās.

Itālijā policija pārmeklēja īpašumus Romā un Dženovā, tostarp dzīvokli, kas pieder vīrietim, kurš jau notiesāts par uzbrukumu policistam citā Hamburgas apgabalā. Policija viņu tur aizdomās arī par nekārtību celšanu uz Elbas šosejas, ziņo NDR.

Šveicē pārmeklēta rezidence, kurā mitinājās 27 gadus vecs vīrietis, kurš tika identificēts, pateicoties policijas publiskotajām aizdomās turamo fotogrāfijām.

Spānijas galvaspilsētā Madridē tika veikti trīs reidi.

Policija Hamburgā jau 13.aprīlī izsludināja meklēšanā Eiropā 24 cilvēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits