Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Salvīni Krievijā jūtas kā mājās

Itālijas galēji labējais vicepremjers un iekšlietu ministrs Mateo Salvīni trešdien sacīja, ka atšķirībā no dažām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm Krievijā viņš jūtas kā mājās, bet Krievijai noteiktās starptautiskās sankcijas viņš raksturoja kā muļķību.

"Es šeit jūtos kā mājās. Dažās Eiropas valstīs es tā nejūtos. Šeit es jūtos droši kā savās mājās," tiekoties ar itāļu uzņēmējiem Maskavā, sacīja Salvīni. Uzruna tikai translēta viņa profilā sociālajā tīklā Facebook.

Vicepremjers arī kritizēja ES Krievijai pēc Krimas okupācijas un aneksijas noteiktās sankcijas.

ES vērš sankcijas pret Krieviju par "pārkāpumiem, kas, kā tiek apgalvots, pastrādāti pret Ukrainu", bet tajā pat laikā pret Turciju Ziemeļkipras militārās okupācijas dēļ netiek sperti nekādi soļi, sacīja Salvīni.

"Tā ir muļķība," viņš sacīja, solot "darīt, ko vien var", lai ES sankcijas izbeigtu vai vismaz pretotos centieniem sankciju atjaunošanu padarīt automātisku.

Gan Salvīni Līga, gan otra valdošās koalīcijas partija - Pieczvaigžņu kustība - ir pret Krievijas sankcijām, jo tās kaitējot Itālijas eksportam.

Salvīni arī paudis apbrīnu par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Līga 2017.gadā parakstīja sadarbības līgumu ar Krievijas valdošo partiju Vienotā Krievija.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

 

Top komentāri

Par to nešaubāmies.
P
Tas šim izdzimtenim ģīmī ierakstīts. Nabaga Itālija un nabaga itāļi, kas šī mēsla mēslus vēl ilgi ēdīs.
Benito
B
Tas Mateo gan ir viens riktīgs duraks!
K#
K
Mūsu partneriem un stratēģiskajam partnerim atkal patīk turku un Sauda Arābijas fašistu metodes.Arī politika,kur skalda un valda,tiem nav sveša ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits