Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Salvīni liedz Lībijas piekrastē uzņemtos migrantus vest uz Itāliju

Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni sestdien paziņoja, ka neļaus Itālijas ostās ierasties Spānijas nevalstiskās organizācijas kuģim, kas Lībijas piekrastē nule kā uzņēmis vairāk nekā 300 nelegālo imigrantu.

Sānijas nevalstiskā organizācija Proactiva Open Arms lūgusi ļaut Itālijā krastā izkāpt piektdien Lībijas piekrastē kuģī uzņemtajiem imigrantiem, pēc tam kad Malta atteikusies viņus uzņemt, pavēstīja ministrs.

"Mana atbilde ir skaidra - Itālijas ostas ir slēgtas," tviterī ierakstījis Salvīni. "Cilvēku kontrabandistiem un tiem, kas viņiem palīdz, šie prieki ir beigušies."

Proactiva Open Arms tviterī pavēstīja: "Mēs turpinām ar 311 cilvēkiem uz klāja, bez ostas, un mums ir nepieciešama provīzija."

Vēlāk sestdien Spānija paziņoja, ka piekritusi uzņemt kuģi.

"Tā kā tuvākās ostas kuģi atteikušās uzņemt vai arī nav sniegušas atbildi, [Spānijas krasta apsardze] ļāvusi kuģim braukt uz Spānijas teritoriālajiem ūdeņiem," teikts valdības paziņojumā.

Lībija, Francija un Tunisija nav atbildējušas uz Proactiva Open Arms lūgumu ļaut izsēdināt krastā nelegālos imigrantus, norādīja Spānija.

Salvīni jau iepriekš kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.

ziņa papildināta ar 5.-7.rindkopu

 

Top komentāri

TrollisJT
T
Nav saprotams, ka Lībijas piekrastē isķeksētos ved uz Itāliju. Jāved taču ir uz māju pusi - uz Lībiju! Ja man pie Kolkas raga apgāztos laiva un zviedru jūrnieki mani izķeksētu no jūras... vai tad viņi mani vestu uz Stokholmu?
ļuļa
ļ
salvīni malacis, vairāk tādu politiķu eiropā. bet kas attiecas uz tiem migrantu vācējiem - nevar saprast, viņi ir pilnīgi stulbi vai uz ko viņi cer - tak jau vairāk kā pusgadu itālija neņem pretī nevienu migrantu kuģi. bet šie tik ķeksē melnos no jūras un tik mēģina atkal un atkal. tak tāpat skaidrs, ka salvīni viņus neņems, ko var cirku taisīt.
Apčidrinskis
A
Krietns vīrs, kurš savu iespēju robežās ierobežo cilvēku kontrabandas biznesu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits