Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sarkozī pieļauj iespēju atgriezties politikā

Bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī licis noprast, ka varētu atgriezties politikā. Vienlaikus Sarkozī piebilda, ka to darītu nevis varas alku dēļ, bet tādēļ, ka jūt pienākumu pret savu tautu.

"Diemžēl pienāks laiks, kad jautājums vairs nebūs "Vai tu gribi?", bet "Vai tev maz ir izvēle?"," intervijā žurnālam Valeurs Actuelles norādīja Sarkozī, kurš pagājušajā maijā zaudēja prezidenta vēlēšanās Fransuā Olandam. "Šajā gadījumā es nespēšu teikt: "Es esmu laimīgs, es vedu savu meitu uz skolu, es dodos uz konferencēm visā pasaulē". Šajā gadījumā man vajadzēs iet. Nevis vēlmes, bet pienākuma dēļ. Un tikai tādēļ, ka tā ir Francija," atzīmēja Sarkozī.

Pēc sakāves prezidenta vēlēšanās Sarkozī aizgāja no politikas, paziņojot, ka vēlas pavadīt vairāk laika kopā ar savu sievu bijušo supermodeli Karlu Bruni un viņu abu mazo meitiņu.

Sarkozī partija - Francijas Tautas kustības savienība (UMP) - vēl arvien nav izvēlējusies jauno partijas vadītāju, nespējot izšķirties starp līdzšinējo UMP ģenerālsekretāru Žanu Fransuā Kopē un bijušo premjerministru Fransuā Fijonu. Partijas priekšsēdētāja postenis tiek uzskatīts par pakāpienu ceļā uz iespēju kandidēt Francijas prezidenta vēlēšanās, kas paredzētas 2017.gadā.

58 gadus vecais Sarkozī ir ļoti populārs savā partijā un daudzi ir mudinājuši viņu atgriezties politiskajā cīņā 2017.gada vēlēšanās. Pētījumu centra Ifop veiktā aptauja, kas publiskota šonedēļ, liecina, ka Olandu atbalsta tikai 37% vēlētāju, kas ir par sešiem procentpunktiem mazāk nekā pagājušajā mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits