Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Seksuālā uzmācībā apsūdzētais Salmonds izstājas no Skotu Nacionālās partijas

Bijušais Skotijas pirmais ministrs Alekss Salmonds paziņojis, ka saistībā ar apsūdzībām seksuālā uzmācībā izstājas no Skotu Nacionālās partijas (SNP).

Paziņojumā tviterī Salmonds solīja, ka plāno no jauna lūgt uzņemt viņu partijā, kad tiesiskās izskatīšanas procesa rezultātā viņa labais vārds būs atjaunots. Viņš arī no jauna noraidīja divas viņam celtās apsūdzības.

"Es uzskatu, ka pret visiem šādiem jautājumiem ir jāizturas nopietni, konfidenciāli un taisnīga procesa ceļā," skaidroja bijušais Skotijas valdības vadītājs. "Šajā gadījumā konfidencialitāte tikusi nopietni pārkāpta, nodarot man kaitējumu."

Skotijas valdība apstiprinājusi, ka tā ir saņēmusi divas sūdzības par politiķi. Atbilstoši mediju ziņām sūdzības iesniegušas divas darbinieces par laiku, kad Salmonds bija Skotijas pirmais ministrs.

Salmonds ierosinājis tiesisko procedūru pret valdību saistībā ar izmeklēšanas uzsākšanu, procesu dēvējot par netaisnīgu un skaidrojot, ka viņam liegta piekļuve lietas materiāliem.

Pašreizējā pirmā ministre, SNP biedre un bijusī Salmonda protežē Nikola Stērdžena piektdien paziņojumā apliecināja, ka "Skotijas valdība noraida viņa pārmetumus par procesu un enerģiski aizstāvēs savu pozīciju".

Salmonds Skotijas pirmā ministra amatu ieņēma no 2007. līdz 2014.gadam, kad viņš atkāpās pēc zaudējuma Skotijas neatkarības referendumā.

Tomēr viņam joprojām ir redzama vieta uz Skotijas politiskās skatuves, kaut arī viņa lēmums uzņemties raidījuma vadītāja lomu Kremļa finansētajā telekanālā RT izraisījis pretrunīgas reakcijas.

Top komentāri

:)
:
Liberastu-sorosītu metodes, kā novākt nevēlamos politiķus vai ierēdņus nekad nemainās, jo strādā takš! Tagad pierādi, ka neesi ēzelis! :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits