Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Skandālā iesaistītā Vācijas migrācijas biroja darbinieki vaino kļūdās darba slodzi

Darbinieki Vācijas Federālajā migrācijas un bēgļu birojā (BAMF), kas iesaistīts skandālā par vairāk nekā 1000 nepamatotas patvēruma piešķiršanas gadījumiem, pirmdien vainoja savās kļūdās milzīgo darba slodzi.

BAMF galvenās personāla padomes vadītājs Rūdolfs Šeinosts paziņoja Vācijas ziņu aģentūrai DPA, ka politiķi un BAMF direktori spieduši darbiniekus apstrādāt milzīgu skaitu patvēruma lūgumu, kas migrācijas krīzes kulminācijas laikā 2015. un 2016.gadā sasniedzis 1,4 miljonus.

Prokuratūra ir sākusi korupcijas lietas izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām, ka BAMF Brēmenes nodaļas bijušais vadītājs un vairāki citi laikaposmā no 2013. līdz 2016.gadam nepamatoti apstiprinājuši 1200 lūgumus par patvēruma piešķiršanu. Ir aizdomas, ka viņi par šo patvēruma lūgumu apstiprināšanu saņēmuši kukuļus.

Svētdien kļuva zināms, ka šis skandāls varētu skart arī citas Vācijas federālās zemes. Saskaņā ar iekšējiem dokumentiem BAMF darbinieks Reinzemes-Pfalcas zemes Bingenas pilsētā bija paudis satraukumu par pārmērīgi augstu patvēruma lūgumu apstiprināšanas īpatsvaru Irānas un Afganistānas pilsoņiem.

Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers otrdien savā uzrunā parlamenta komitejai sniegs atbildi uz BAMF skandālu un minēs atbildīgos par to. Līdz ar viņu parlamentā ieradīsies arī tagadējā BAMF direktore Juta Korta.

Zēhofers pirmdien apliecināja savu apņēmību noskaidrot nelikumības un sacīja, ka viņš noteiks problēmas cēloni, "neraugoties uz cilvēkiem vai institūcijām".

Zēhofers pirms tam atzina, ka apsūdzības BAMF Brēmenes nodaļas darbiniekiem ir "nopietni iedragājušas ticību patvēruma piešķiršanas procesa kvalitātei un godīgumam [migrantu] uzņemšanas centrā Brēmenē".

Migrācija Vācijā kļuvusi par vienu no politiski jūtīgākajiem tematiem, kopš kanclere Angela Merkele 2015.gadā atvēra robežu simtiem tūkstošiem migrantu.

Top komentāri

Teikumapriekšmetsizteicējs
T
Kādā valodā rakstīts virsraksts?
Kira
K
Vācijas skandālā iesaistītā migrācijas biroja darbinieki darba slodzi vaino kļūdās
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits