Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Skripaļa lieta: Lielbritānija lūdz sasaukt ANO Drošības padomes ārkārtas sēdi

Lielbritānija trešdien lūgusi sasaukt ANO Drošības padomes ārkārtas sēdi saistībā ar apsūdzību izvirzīšanu diviem Krievijas pilsoņiem par bijušā krievu dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu ar nervus paralizējošo vielu Novičok Lielbritānijas pilsētā Solsberi.

Lielbritānijas vēstniece ANO Kārena Pīrsa paziņoja, ka ārkārtas sēde nepieciešama, lai sniegtu jaunāko informāciju padomes locekļiem Skripaļu lietā.

Domājams, ka sēde notiks ceturtdien.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas prokuratūra izvirzījusi apsūdzības diviem Krievijas pilsoņiem - Aleksandram Petrovam un Ruslanam Boširovam - par Skripaļu saindēšanu. Tomēr Lielbritānijas varasiestādes atzinušas, ka apsūdzēto vārdi, ar kuriem viņi ceļojuši, var nebūt īsti.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņoja, ka apsūdzētie ir Krievijas militārā izlūkdienesta darbinieki, un viņi darbojušies saskaņā ar Krievijas valdības rīkojumiem.

"GRU (Krievijas militārais izlūkdienests) ir ļoti disciplinēta organizācija ar labi nostiprinātu komandas ķēdi. Tādējādi tā nav bijusi patvaļīga operācija. Gandrīz droši, ka tā ārpus GRU apstiprināta arī augstākajā Krievijas valsts līmenī," piebilda premjerministre.

Krievija noliedz jebkādu saistību ar Skripaļu saindēšanu.

 

Top komentāri

spriditis
s
Paliga! Krievi naaaaaak!
Irlielāmērāticams
I
ka vienlaicīgi novērtējot GRU kvalitāti un tomēr pieļaujot, ka šie speci nespēja novākt divus neapbruņotus indivīdus... lielbritānijas politiķi nonāk pretrunā paši ar sevi.
Ass
A
Lai Krievijas pilsonis dabūtu UK vīzu ir jānodod pirkstu nospiedumi( un vēl daudz personīgas infas),sanāk ka tos ar viltojusi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits