Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Skripaļa saindēšana: Publiskots jauns video ar aizdomās turētajiem aģentiem

Bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanas lietas izmeklētāji publiskojuši novērošanas kameru uzņemtu video, kurā redzami aizdomās turētie Krievijas specdienestu darbinieki dodamies uz Skripaļu māju pusi.

Jau iepriekš vēstīts, ka aģenti ar segvārdiem Aleksandrs Petrovs un Ruslans Boširovs, bet īstajā vārdā Aleksandrs Miškins un Anatolijs Čepiga, ir galvenie aizdomās turētie starptautiskajā skandālā, kurā uzbrukumā Skripaļiem izmantota ārkārtīgi toksiskā nervu inde Novičok.

Britu policijas nupat publiskotajā video redzams, ka abi vīrieši ierodas Solsberi un staigā pa pilsētu 4. martā - tajā pašā dienā, kad Skripaļu un viņa meitu atrada saļimušus uz soliņa. 

 

Policija aicinājusi atsaukties aculieciniekus, kuri redzējuši šos vīriešus laika posmā no 2. līdz 4. martam.

Tāpat pirmo reizi pēc incidenta ar medijiem runājis policists, kurš arī cieta uzbrukumā Skripaļiem - seržants Niks Beilijs bija detektīvs, kurš ar kolēģiem Skripaļu saindēšanas dienā devās uz viņu māju. Viņš BBC raidījumam Panorama atklājis, ka ir "zaudējis visu".

"Tas bija šausmīgi, es biju apjucis, nesapratu, kas notiek. Tas bija patiesi biedējoši," sajūtas pēc saindēšanās raksturo policists. Tobrīd izmeklētāji vēl nebija noskaidrojuši, kas īsti noticis ar Skripaļiem un ar kādu substanci viņi saindēti.

Pēc tam, kad tika noskaidrots, ka uzbrukumā izmantota militāristu vajadzībām Padomju Savienībā izstrādātā Novičok inde, policists atminas, ka bijis pārbijies, zinot, cik kritiskā stāvoklī ir Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Arī ārsti Solsberi slimnīcā nekad iepriekš nebija saskārušies ar šādu gadījumu, tāpēc pieļāva, ka tuvākajās dienās visi trīs smagi saindētie pacienti varētu nomirt.

Jāatgādina, ka Rietumvalstis Skripaļu saindēšanā vaino Krievijas izlūkdienestu aģentus, kamēr Kremlis jebkādu saistību ar notikušo noliedz. Pētnieciskās žurnālistikas vietne Bellingcat laika gaitā nākusi klajā ar vairākiem atklājumiem par Skripaļu indēšanu, tostarp par aizdomās turēto patiesajām identitātēm un viņu darbībām Eiropā vēl pirms incidenta Solsberi. Vairāk par Skripaļu saindēšanu var lasīt šeit.

Top komentāri

TrollisJT
T
GRU taču ir ne tikai nelieši, bet arī lielībnieki - jo aģenti ir atzīmējušies pie visām iespējamām video novērošanas kamerām. Drīz noskaidrosies, ka policistam četras reizes prasījuši ceļu.
Baltu dūre
B
Lai vai kā , bet pēc šīs izgāšanās urlas galveno čekistu novāca paši ( vai arī atkal latviešu darbiņš ?).
Pagonas spīd
P
Tūristi tā nesoļo.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits