Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Slepkava Lielbritānijā nogalinātās Latvijas valstspiederīgās līķi caur vebkameru rādījis draugam

Igaunijas valstspiederīgais pēc Lielbritānijā pastrādātās Latvijas valstspiederīgās slepkavības caur tiešsaistes kameru savam draugam demonstrējis nogalinātās draudzenes līķi, vēsta Evening Post.

23 gadus vecais Jevgeņijs Matjuha pēc Latvijas valstspiederīgās Nadjas Ondzules nogalināšanas devies uz Nīderlandi, jo vēlējies beigt dzīvi ar eitanāzijas palīdzību. Tajā pašā vakarā viņš internetā meklējis, kur Amsterdamā viņš varētu atrast prostitūtas un cik maksā viņu pakalpojumi.

Matjuha Līdsas karaliskajā tiesā atzinis savu vainu savas dzīvesbiedres Nadjas Ondzules nogalināšanā aiz neuzmanības, taču noliedza vainu slepkavībā.

36 gadus vecās Nadjas Ondzules mirstīgās atliekas atrasts 2.februārī sievietes mājās Lielbritānijas pilsētā Mirfīldā.

Tiesu medicīnas eksperti secinājuši, ka sieviete nožņaugta vairākas dienas iepriekš.

Matjuha uzbruka savai draudzenei, jo viņš bija saniknojies par to, ka sieviete bija veikusi abortu. Pāris no novembra gaidījis bērniņu, bet 18.janvārī Ondzule grūtniecību pārtraukusi, liktenīgajā vakarā vēl Matjuham pavēstot, ka bērns nav bijis no viņa.

Kā tiesā liecināja pāra draugi, Matjuha iepriekš bija piekritis grūtniecības pārtraukšanai.

Konflikts izcēlās 20.janvārī, kad Ondzule no darba atgriezās mājās, kur viņu gaidīja dzīvesbiedrs. Pāra starpā izcēlies strīds, kura laikā Matjuha iesitis sievietei pa seju un pēc tam nožņaudzis. Tad viņš sievietes ķermeni ielicis gultā un apsedzis ar segu.

Tiesā Matjuha stāstīja, ka viņš zaudējis pār sevi kontroli un neatceras, kā notikusi slepkavība. Viņš sievietei uzbrucis pēc tam, kad viņa paziņoja, ka bērns nav bijis no viņa.

"Kad es pilnībā sapratu, ko es esmu padarījis un ka viņa ir mirusi, es vairs nevarēju iztēloties, ka es turpinu dzīvot. Es domāju, ka man ir jāmirst," tiesā ar krievu tulka palīdzību stāstīja apsūdzētais.

Viņš caur interneta tiešsaistes kameru sazinājies ar savu draugu, lai lūgtu padomu.

"Es viņam pateicu, ko es esmu izdarījis, bet viņš tam neticēja. Es ieslēdzu tiešsaistes kameru un paradīju viņam Nadjas ķermeni. Es biju histēriskā stāvoklī. Es raudāju. Es viņam prasīju, ko man darīt. Viņš sacīja, lai es viņam vairāk nezvanu un pārtrauca sarunu. Tajā brīdī man prātā ienāca ideja par eitanāziju," tiesā liecināja Matjuha.

Jautāts, kāpēc viņš domājis par eitanāziju, Matjuha atbildēja: "Manu reliģisko uzskatu dēļ. Mana reliģija neatzīst pašnāvību. Tas ir lielākais grēks, ko cilvēks var izdarīt. Eitanāzija ir izeja. Tu pats sevi nenogalini - to izdara citi cilvēki tavā vietā".

Matjuha sacīja, ka pēc tam viņš iedzēris degvīnu, lai nomierinātos. Vakarā viņš internetā meklējis informāciju par Lielbritānijas cietumsodiem par slepkavību, kā arī informāciju par prostitūtu cenām Amsterdamā.

Jautāts, kāpēc viņu interesējušas prostitūtas, apsūdzētais atbildēja, ka tad viņš jau bijis stipri piedzēries.

"Man ar prostitūtām saskarsme bijusi vienu reizi mūžā, un tas bija ļoti sen. Mani viņas neinteresē, es neesmu tāds cilvēks," tiesā sacīja Matjuha.

Prokuratūra norāda, ka Matjuha internetā arī meklējis iepazīšanās vietnes Igaunijā un Krievijā, bet 31.janvārī kādā Igaunijas iepazīšanās vietnē ievietojis sludinājumu, meklējot sev jaunu draudzeni.

Kā noskaidrojuši izmeklētāji, pēc slepkavības apsūdzētais noņēmis no sievietes bankas konta visu naudu un iegādājies biļeti lidojumam uz Amsterdamu.

Pēc tam Matjuha piezvanīja savas draudzenes draugiem, pavēstot, ka sieviete steidzīgi devusies atpakaļ uz Latviju, jo viņas pusaudžu vecuma dēls savainojies.

Pats Matjuha 21.janvārī aizlidoja uz Amsterdamu un pēc tam 24.janvārī devās uz Ukrainu. Nākamajā dienā viņš ieradās Igaunijā, bet 1.februārī piezvanīja Ondzules draudzenei Marinai Seklukai, atzīstoties, ka nogalinājis savu dzīvesbiedri.

Līdz tam Matjuha izmantoja Ondzules telefona SIM karti, lai zvanītu viņas draugiem un kolēģiem un radītu iespaidu, ka sieviete vēl ir dzīva.

Sekuka 1.februārī kopā ar mājokļa saimnieku ieradās Ondzules dzīvoklī, taču viņi nepamanīja sievietes līķi. Nākamajā dienā viņa tomēr vērsusies vietējā policijā, kas pāra dzīvoklī atroda gultā zem segām paslēptas Ondzules mirstīgās atliekas un Matjuhas rakstītu zīmīti krievu valodā, kurā viņš atzinās slepkavībā un pauda par to nožēlu, rakstot, ka mīlējis savu dzīvesbiedri.

Dažas dienas vēlāk Matjuha atrasts hipotermijas stāvoklī kādā parkā Igaunijas dienvidu pilsētā Viljandē. Mediķiem viņš atzinās, ka mēģinājis izdarīt pašnāvību, pārdozējot narkotikas.

Vīrietis nogādāts slimnīcā, bet pēc atlabšanas apcietināts un aprīlī Igaunijas tiesa deva atļauju Matjuha izdošanai tiesāšanai Lielbritānijā.

Lietas izskatīšana turpinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits