Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šogad Latvijā plāno palīdzēt atlabt ap 120 ievainotiem ukraiņu karavīriem

Arī šogad Latvija plāno palīdzēt ievainotajiem ukraiņu karavīriem, turpinot uzsākto sadarbību starp Latvijas un Ukrainas slimnīcām, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Šogad Latvija varētu uzņemt ap 120 ukraiņu karavīrus.

Lai pārrunātu atbalsta sniegšanu karā cietušajiem Ukrainas karavīriem slimnīcās Latvijā rekonstruktīvās ķirurģijas saņemšanai, veselības ministre Līga Meņģelsone tikās ar mikroķirurgiem Olafu Libermani un Mārtiņu Malzubri, kuri vairākkārt devušies operēt karā ievainotos Ukrainā. Viņa uzsvēra, ka Latvija ir un būs atbalsts Ukrainas tautai, un jau pašlaik Latvija veselības aprūpes iestādes sadarbības līguma ietvaros sniedz atbalstu karā cietušajiem ukraiņiem.

Uzklausot mikroķirurgu ieteikumus, ministre plāno pārrunāt iespējas pilnveidot palīdzības sniegšanu stacionāros un rehabilitācijas iestādēs. Viņa uzsvēra, ka palīdzībai jābūt koordinētai un saskaņotai ar Ukrainas Veselības un Aizsardzības ministrijām.

2022.gadā Latvijā kopumā nogādāti un veselības aprūpes pakalpojumus Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) un Nacionālajā rehabilitācijas centrā (NRC) "Vaivari" saņēmuši 130 karā cietušie Ukrainas karavīri.

RAKUS 43 ievainotie saņēmuši izmeklējumus, speciālistu konsultācijas, veiktas ķirurģiskas operācijas, pēcoperācijas rehabilitācijas pasākumi, nodrošināta medicīniskā aprūpe. Savukārt NRC "Vaivari" uzņēmuši 89 karavīrus, kā arī vairākus karadarbībā traumas guvušos civiliedzīvotājus.

NRC "Vaivari" karavīriem nodrošināja rehabilitāciju multiplu un kombinētu funkcionēšanas traucējumu gadījumos pēc politraumām ar centrālās un perifērās nervu sistēmas bojājumiem, arī muguras smadzeņu bojājumiem, komplicētiem kaulu lūzumiem, amputācijām, nodrošinot arī protezēšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits