Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sorosa fonds "emigrē" no Ungārijas uz Vāciju

ASV miljardiera Džordža Sorosa fonds beidzis darboties Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā un pārcēlies uz Berlīni, kur jau sācis darbu. Sorosa dibinātais Atvērtās sabiedrības fonds (OSF) jau maijā paziņoja, ka "represīvās vides" dēļ pametīs Ungāriju un pārcels savu darbību uz Vāciju.

No Budapeštas uz Berlīni pārcēlušies astoņi fonda darbinieki ar savām ģimenēm, paziņoja OSF biroju direktors Gorans Buldioskis, piebilstot, ka darbinieku skaitu plānots palielināt līdz 150.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ir kategoriski noskaņots pret imigrāciju un vaino Sorosu migrantu vilnī, kas 2015. un 2016. gadā ieplūda Eiropā caur Balkāniem.

OSF ar galveno biroju Ņujorkā atbalsta nevalstiskās organizācijas, kuras palīdz patvēruma meklētājiem.

Ungārijas parlaments jūnijā apstiprināja pretrunīgi vērtētu likumu kopumu, kas paredz sodus nevalstiskajām organizācijām, kuras palīdz migrantiem.

 

Top komentāri

Dānija
D
Dānija ir paziņojusi, ka tā vairs neuzņems nevienu bēgli 2018.gadā. Jau 2016.gadā Dānija ir pārtraukusi dalību ANO bēgļu uzņemšanas programmā. Dānija uzsver, ka tā ir uzņēmusi tik daudz bēgļu, ka vairs nespēj tos integrēt, un kāmēr jau uzņemtie bēgļi netiks integrei, jaunus Dānija vairs neņēms.
jautājums
j
"OSF ar galveno biroju Ņujorkā atbalsta nevalstiskās organizācijas, kuras palīdz patvēruma meklētājiem." - Bet kāpēc viņi neved imigrantus uz Ņujorku? Kāpēc viņi iesmērē nelegālos imigrantus citām valstīm, kuras nemaz negrib nekādus imigrantus?
?
?
Emigrē.. Kosmopolitismam nav nkur māju. Tāpēc arī vārds " emigrē" nav vietā. Kosmopolitisms var tikai censties veikt invāziju. Tāpat kā jebkura imperiālistiska ideoloģija vai reliģija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits