Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Spānijā aizturēts Marokā apžēlotais pedofils

Spānijas policija pirmdien arestējusi spāņu pedofilu Danielu Galvanu Vinju, kuru Marokas karalis bija apžēlojis, taču pēcāk pēc plašiem protestiem lēmums par apžēlošanu tika atcelts.

Kā pirmdien informēja Spānijas Iekšlietu ministrija, pedofils aizturēts Mursijā Spānijas dienvidaustrumos un "tuvāko stundu laikā" tiks nogādāts Madridē, kur Vinjam būs jāstājas Spānijas augstākās krimināltiesas priekšā. Šī tiesa arī izlems viņa likteni, skaidroja ministrijas pārstāvis.

Jāatgādina, ka Marokas karalis Muhameds VI svētdien atsauca pedofilijā notiesāta spāņa apžēlošanu, kas izraisīja plašus protestus sabiedrībā. Karaļa pils izdotajā paziņojumā norādīts, ka šāds izņēmuma lēmums pieņemts personas pastrādāto noziegumu smaguma dēļ un aiz cieņas pret upuriem.

Spānis Daniels Galvans Vinja tika apžēlots un atbrīvots no cietuma pagājušajā otrdienā. Viņš tika notiesāts 2011.gada septembrī uz 30 gadiem cietumā par 11 bērnu izvarošanu. Viņa upuri bija vecumā no četriem līdz 15 gadiem.

Vinja tika atbrīvots reizē ar vēl 47 spāņu ieslodzītajiem pēc Spānijas karaļa lūguma, liecina Tieslietu ministrijas sniegtā informācija. Spānijas karalis Huans Karloss viesojās Marokā jūlija vidū. Spānijā opozīcijā esošie sociālisti pieprasījuši paskaidrojumus no valdības šajā lietā.

Vinjas atbrīvošana Marokā izraisīja skaļus protestus. Simtiem cilvēku sapulcējās Kenitrā netālu no galvaspilsētas Rabātas, kur Vinja bija ieslodzīts. Protestētāji Vinjas apžēlošanu uzskata par starptautisku apkaunojumu Marokai. Viens no demonstrantiem sacīja, ka valsts šādi aizstāv Marokas bērnu izvarošanu.

Demonstranti ir apmierināti ar karaļa lēmumu atsaukt apžēlošanu, bet vēlas saņemt paskaidrojumus, kā vispār kaut kas tāds varēja notikt, un nav atteikušies no plāna otrdien Kasablankā un trešdien Rabātā sarīkot tā saucamās sēdošās demonstrācijas.

Iepriekš Marokas karaļa pils ar oficiālās ziņu aģentūras MAP starpniecību paziņoja, ka karalis nav bijis informēts par Vinjas pastrādāto noziegumu smagumu un sākta izmeklēšana, lai noskaidrota atbildīgos par notikušo. "Skaidrs, ka valdnieks nekad nebūtu piekritis" Vinjas apžēlošanai, ja būtu zinājis par viņa šausminošajiem noziegumiem, norādīts pils izplatītajā paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits