Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Spānijas opozīcija korupcijas skandāla dēļ pārtrauc visus kontaktus ar premjera partiju

Spānijas lielākās opozīcijas partijas līderis paziņojis, ka viņš slepeno maksājumu skandāla dēļ sarauj visus kontaktus ar premjerministru Marjano Rahoju un viņa Tautas partiju.

Sociālistu partijas līderis Alfredo Peress Rubalkaba atkārtoti Rahojam pauda aicinājumu atkāpties un sacīja, ka viņš "sarauj visas saites" ar valdību. "Ņemot vērā nepieņemamo situāciju Spānijā, Sociālistu partija aicina Marjano Rahoju nekavējoties atkāpties no valdības vadītāja amata," preses konferencē Madridē sacīja sociālistu līderis. "Rahoja uzvedību šajā situācijā var summēt samērā vienkārši - klusums, meli un slepena vienošanās, ļoti nopietna slepena vienošanās," piebilda Rubalkaba.

Centriski labējais laikraksts El Mundo publicējis attēlus, kuros redzama Rahoja un Tautas partijas bijušā kasiera Luisa Barkenasa īsziņu sarakste. Barkenass patlaban atrodas pirmstiesas apcietinājumā. El Mundo skaidro, ka Barkenass nodevis tai īsziņas, kad viņam izraisījušās domstarpības ar premjeru. Īsziņas sūtītas starp 2011.gada maiju un 2013.gada martu. Rahojam bijis "tiešs un pastāvīgs kontakts" ar Barkenasu, turklāt premjers "lūdzis viņam slēpt slepeno kontu un algu piemaksu eksistenci", svētdien ziņoja El Mundo.

"Luis, situācija nav vienkārša, bet mēs darīsim visu iespējamo. Turies," Rahojs rakstījis Barsenasam 2012. gadā vienā no īsziņām. Savukārt šogad janvārī pēc tam, kad medijos parādījās pirmās publikācijas, ka PP līderi ir saņēmuši dāsnus maksājumus no uzņēmējiem un celtniecības kompānijām, Rahojs Barsenasam nosūtījis ziņu ar tekstu: "Luis, Es Tevi saprotu. Esi stiprs. Rīt piezvanīšu. Apskauju."

El Mundo arī raksta, ka 14. martā Barsenass premjeram nosūtījis īsziņu, kurā atsakās piesegt PP. "Tev ir jāzina, kādā spēlē esat iesaistījušies. Es tagad esmu atbrīvots no jebkādiem pienākumiem pret tevi un partiju," viņš rakstījis. 

Barsenass, kurš gandrīz 30 gadu pārvaldīja PP finanses, ir atzinis, ka Spānijas lielākajos laikrakstos publicētie dokumenti, kuros, visticamāk, uzskaitīta nauda, ko saņēmuši PP politiķi, ir autentiski un viņa aizpildīti.   Viņu jūnijā apcietināja saistībā ar apsūdzībām nodokļu nemaksāšanā, naudas atmazgāšanā, kukuļdošanā un citiem noziegumiem. 

Tautas partijas sekretāra vietnieks Karloss Floriano savukārt jau nācis klajā ar asu atbildi Rubalkabam, sociālistu līderim pārmetot, ka viņš pats sasaistījis sevi ar apsūdzēta cilvēka "meliem". "Tas ir nožēlojami, ka bēdu pārņemtais Rubalkaba aicina atkāpties, sevi saistot ar meliem, kurus paudis cilvēks, pret kuru sākta policijas izmeklēšana." "Publicētās īsziņas ir pierādījums šantāžas mēģinājumam, kas nedarbojās," skaidroja Floriano.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits