Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Stāvoklis Ukrainas frontē: Krievija trešdien turpina uzbrukumu austrumos

Krievijas karaspēks turpina uzbrukumu Ukrainas austrumos, cenšoties nodibināt pilnīgu kontroli pār Doneckas un Luhanskas apgabaliem, trešdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Volīnijas un Poļesjes virzienos pretinieks nekādas aktīvas darbības nav veicis, tomēr joprojām pastāv gaisa uzlidojumu un raķešu triecienu draudi no Baltkrievijas teritorijas.

Siverskas virzienā nav novērotas pazīmes, kas liecinātu, ka iebrucēji formētu grupējumu uzbrukuma atsākšanai. Turpinās pozīciju un atbalsta punktu izbūve rajonos, kas robežojas ar Ukrainu.

Slobožanskes virzienā krievi veic pārgrupēšanos un papildina rezerves. Ienaidnieks turpina daļēju Harkivas blokādi un apšauda pilsētu ar artilēriju.

Izjumas virzienā pretinieks mēģināja uzbrukt Suligivkai un Dibrivnei, kā arī turpināja gaisa izlūkošanu ar bezpilota lidaparātiem.

Doneckas virzienā krievi turpina apšaudīt Ukrainas armijas pozīcijas un meklē vājās vietas ukraiņu aizsardzībā visas frontes garumā.

Turpinās kaujas Kreminnas, Torskes un Zelenadolinas rajonos. Ienaidnieks pārgrupējas, lai turpinātu uzbrukumu Limanas virzienā, kā arī turpina uzbrukumu nolūkā dziļāk ielauzties Popasnē.

Pēc triecienuzbrukuma mēģinājuma Rubižnē un Severodoneckā Novoaidaras slimnīcā ievesti aptuveni 130 ievainoti krievu karavīri.

Krievi veica uzbrukumu Marjinkas rajonā, kā arī turpina centienus pārņemt pilnīgu kontroli pār Mariupoli, dodoties triecienuzbrukumā metalurģiskajai rūpnīcai "Azovstaļ".

Kaujas notiek arī Velikanovosilkas, Rivnopiļas un Storoževes rajonos.

Dienvidbugas virzienā pretinieks galvenos pūliņus velta savu pozīciju noturēšanai un apšauda ukraiņu pozīcijas. Notiek kaujas Oleksandrivkas rajonā.

Krievi turpina centienus sasniegt Hersonas apgabala administratīvo robežu.

Lielo zaudējumu dēļ krievi izveduši no Harkivas apgabala uz pastāvīgās dislokācijas vietu 20.armijas 3.motorizēto kājnieku divīzijas 237.tanku pulka bataljona taktisko grupu, kas zaudējusi kaujasspējas.

Doneckas un Luhanskas apgabalos Ukrainas armija atvairījusi desmit pretinieka uzbrukumus, iznīcinot 12 krievu tankus, 28 bruņutransportierus, divus automobiļus un vienu lielgabalu.

Ukrainas zenītartilēristi sašāvuši deviņus gaisa mērķus - vienu lidmašīnu, vienu helikopteru, sešus bezpilota lidaparātus un vienu spārnoto raķeti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits