Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Stenfordas Universitātē izstrādāts Krievijas pilsoņu individuālo sankciju ceļvedis

Pirmdien publiskots dokumenta projekts, kura galvenais uzdevums ir noteikt principus, pēc kuriem Krievijas amatpersonām, biznesmeņiem un citiem kara Ukrainā atbalstītājiem piemērotu individuālas sankcijas.

Dokumentu izstrādājusi Stenfordas universitātes darba grupa Andreja Jermaka un Maikla Makfola vadībā, informē pravda.com.ua, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta biroju. 

Dokumentā ir izklāstīti šādu sankciju mērķi, to piemērošanas principi, detalizēti definētas visas personu kategorijas, pret kurām būtu jāpiemēro personiskas sankcijas, kā arī piedāvāta stratēģija sankciju spiediena palielināšanai. 

Individuālo sankciju uzdevums ir palielināt spiedienu uz Vladimira Putina režīma valdošo eliti, kas palīdzētu izbeigt Krievijas karu pret Ukrainu. 

Grupa ierosina piemērot sankcijas tām personām, pret kurām to var izdarīt pēc iespējas ātrāk un efektīvāk. Proti, plānots izvēlēties personu kategorijas, pret kurām demokrātiskās pasaules personiskās sankcijas būs vissāpīgākās. Sankciju piemērošana, saskaņā ar grupas ieteikumu, notiki konsultējoties ar Ukrainas varas iestādēm. Dokumenta projekts paredz, ka personu var izslēgt no sankciju saraksta, ja tā publiski nosodījusi Kremļa politiku vai daļu sava kapitāla nodos Ukrainas atjaunošanas fondā vai citādi līdzdarbosies pret Kremļa politiku.

Tiek piedāvātas šādas sodāmo personu kategorijas (prioritātes secībā): oligarhi, augstākās valdības amatpersonas, uzņēmuma galvenā vadība, tostarp ārzemnieki, Krievijas propagandisti, politisko partiju vadītāji, visu šo cilvēku ģimenes locekļi un pilnvarotie.  Tāpat rosināts apsvērt individuālu sankciju ieviešanu pret visiem Krievijas sportistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits