Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stokholmas policija atkal aizliedz Korāna dedzināšanu

Stokholmas policija otro reizi pēc kārtas nav atļāvusi protesta akciju, kurā bija paredzēts sadedzināt Korānu pie Irākas vēstniecības Zviedrijas galvaspilsētā.

Policija lēmumu neatļaut islāma svēto rakstu dedzināšanu pieņēmusi pēc tam, kad iepriekšējā Korāna dedzināšanas akcija janvārī pie Turcijas vēstniecības Stokholmā izraisīja saspīlējumu Ankaras un Stokholmas attiecībās, sarežģījot Zviedrijas iestāšanos NATO.

Stokholmas policija lēmumu pamatoja ar bažām, ka akcija varētu "Zviedrijā palielināt terorisma draudus", vēsta televīzijas kanāls "SVT Nyheter".

Pēc konsultācijām ar Zviedrijas Drošības policiju Stokholmas policija secinājusi, ka jebkura Korāna dedzināšana var īstermiņā paaugstināt uzbrukumu draudus Zviedrijai un Zviedrijas interesēm.

Arī pagājušajā nedēļā policija neatļāva rīkot pirmdien paredzētu protesta akciju ar Korāna dedzināšanu.

Kā brīdinājusi Zviedrijas Drošības policija, kopš 21.janvāra, kad galēji labējais aktīvists Rasmuss Paludans pie Turcijas vēstniecības Stokholmā sadedzināja Korānu, ir pieauguši uzbrukumu draudi Zviedrijai, jo musulmaņu pasaule ir aizvainota par tādiem protestiem, un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans pieprasījis Stokholmai ar likumu aizliegt Korāna dedzināšanu.

Neskatoties uz drošības dienesta brīdinājumiem par "drošības situācijas pasliktināšanos ārvalstīs", daļa vārda brīvības aizstāvu uzstāj, ka neviena valsts nedrīkst diktēt otrai likumus, jo īpaši attiecībā uz vārda un pulcēšanās brīvību. Kritizēts tiek arī policijas aizliegums rīkot tādas protesta akcijas, norādot, ka tas liedz pilsoņiem izmantot savas demokrātiskās tiesības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits