Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stoltenbergs: Neskatoties uz domstarpībām, ES un ASV aizsardzības saites joprojām ir spēcīgas

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs ceturtdien atzinis, ka pastāv īstas domstarpības starp Eiropu un ASV, bet uzsvēra, ka transatlantiskās saites aizsardzības un drošības jomās joprojām ir spēcīgas.

Viņš sacīja, ka ir "pilnīgi pārliecināts", ka ASV vadītā militārā alianse spēs nodemonstrēt savu vienotību samitā jūlijā, solot "vairāk naudas un iespējas".

"Šīs domstarpības ir īstas. Nav akmenī cirsts, ka transatlantiskā saikne izturēs mūžīgi. Es es uzskatu, ka mēs to saglabāsim," runā Londonā paziņoja Stoltenbergs.

Kā piemērus viņš minēja Eiropas valstu un ASV prezidenta Donalda Trampa atšķirīgos uzskatus par Irānas kodolvienošanos, vides jautājumiem un tirdzniecību. Viedokļu atšķirība sevišķi labi bija redzama G7 samitā, kas iepriekš šomēnes notika Kanādā.

"Ir daudz dažādas saites, kas saista kopā Eiropu un Ziemeļameriku," norādīja Stoltenbergs, atzīstot, ka dažas no tām pēdējā laikā, iespējams, ir vājinājušās.

"Bet mūsu saites aizsardzībā ir kļuvušas stiprākas. Kopš stāšanās amatā Trampa administrācija ir palielinājusi finansējumu ASV klātbūtnei Eiropā par 40%," norādīja NATO ģenerālsekretārs.

Viņš pauda pārliecību, ka Eiropai un ASV jābūt vienotām, ņemot vērā starptautiskā terorisma draudus, masu iznīcināšanas ieroču izplatību, kiberuzbrukumus un Krievijas nostāju.

"Tas ir - un vienmēr ir bijis - mūsu pamata interesēs," viņš uzsvēra.

Top komentāri

:)
:
В последние несколько дней оживились разговоры о скорой встрече Трампа и Путина. Ожидается где-то в середине июля. В ближайшее время в Россию прилетит Болтон, для обсуждения в том числе и этого вопроса. По Украине врядли будет какой-то прогресс, а вот по Сирии возможны новые сделки в рамках предшествующих заявлений Трампа. В процессе между тем продолжают муссировать всплывающие подробности скандала на G-7, где Трамп помимо всего прочего кидался конфетами в Меркель, заявляя, что пусть она теперь не говорит, что ничего от него не получила. По всей видимости эта тема еще длительное время будет являться поводом для различных спекуляций, так как провал попыток сохранить подобие благообразности среди "лидеров свободного мира" не на шутку перепугал атлантических интеллектуалов, которые увидили в хамском отношении Трампа к коллегам по G-7 угрозу реального распада евроатлантического сотрудничества.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits