Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Tiesā saistībā ar galvas nogriešanu skolotājam

Tiesas priekšā Parīzē vakar stājās seši nepilngadīgi pusaudži, sākoties prāvai saistībā ar 2020. gadā notikušo galvas nogriešanu skolotājam Samuelam Patī Parīzes priekšpilsētā Konflanssantonorēnā, vēsta France24.com.

47 gadus vecais ģeogrāfijas skolotājs tika sadurts, un pēc tam viņam tika nogriezta galva netālu no vidusskolas, kurā viņš strādāja. Uzbrucēju – 18 gadu veco čečenu Abdullahu Anzorovu – nozieguma veikšanas vietā nošāva policija. Šis radikalizējies islāmists uzbruka S. Patī pēc tam, kad sociālajos medijos bija izplatījušās ziņas, ka skolotājs mācību stundā rādījis skolēniem karikatūras par pravieti Muhamedu, kas publicētas franču satīras žurnālā Charlie Hebdo.

S. Patī izmantoja žurnālu ētikas stundās, lai diskutētu par runas brīvības likumiem Francijā, kur zaimošana nav aizliegta ar likumu un reliģisku tēlu izsmiešanai karikatūrās ir sena vēsture.

S. Patī tika nogalināts tikai dažas nedēļas pēc tam, kad Charlie Hebdo bija pārpublicējis karikatūras ar pravieti. Kad žurnāls to izdarīja pirmo reizi 2015. gadā, islāmisti ielauzās žurnāla redakcijā, nogalinot 12 cilvēku. Pagājušajā mēnesī jauns radikalizējies islāmists Mohammeds Mogučkovs nogalināja citu skolotāju – Dominiku Bernāru Francijas ziemeļos.

Pieci no tiesājamiem pusaudžiem, kuri S. Patī slekpavības laikā bija 13–14 gadu veci, tiek vainoti informācijas piegādāšanā par skolotāju uzbrucējam apmaiņā pret naudu. Sestais izplatījis patiesībai neatbilstošu informāciju, ka skolotājs pieprasījis skolēniem musulmaņiem pamest mācību telpu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits