Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tūkstošiem Horvātu protestē pret Stambulas konvenciju

Tūkstošiem Horvātu sestdien izgājuši Zagrebas ielās, lai protestētu pret Stambulas konvencijas ratifikāciju.

Ratifikācijas pretinieki apgalvo, ka konvencija, kuras mērķis ir novērst vardarbību pret sievietēm, pavērs durvis viendzimuma laulību legalizēšanai.

Akcijas rīko organizācija Horvātija pret Stambulas konvenciju, kurā apvienojušās dažādas labējās partijas un katoļu baznīcas pārstāvji.

Saskaņā ar rīkotāju datiem demonstrācijā piedalījušies 70 000 cilvēku, kamēr saskaņā ar policijas aplēsēm demonstrantu skaits sasniedzis tikai 7000.

Līdz šim Eiropas Padomes Stambulas konvenciju parakstījušas 46 valstis, tostarp arī Horvātija. Taču to ratificējušas tikai 27 valstis.

Horvātijas konservatīvā valdība ceturtdien konvenciju nodeva ratificēšanai parlamentam.

Kā ziņots, par atteikšanos ratificēt Stambulas konvenciju februārī paziņoja Slovākija, bet divas nedēļas iepriekš konvenciju noraidīja arī Bulgārija, kas šobrīd pilda Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts pienākumus.

Top komentāri

Malači
M
Horvāti, izrādās, ka ne tikai Slovākija bet nu jau arī Bulgārija NERATIFICĒJA to nelietību, un kāpēc Mana Balss pēkšņi tā kavējas ar PRET šo Trojas zirga SK savākto 10353 parakstu iesniegšanu Saeimā?https://manabalss.lv/par-stambulas-konvencijas-neratificesanu-latvija-republikas-12-saeima/show
00
0
Es arī esmu pret tām uzspiestajām preteklībām!
konvencija pret demokrātiju
k
Demokrātiskā valstī var pieņemt jebkādus likumus, arī visus tos noteikumus, kas ir iestrādāti konvencijā. Pieņemt un skatīties kā tie darbojas. Pēc tam var precizēt, papildināt vai arī atcelt, ja tie nedarbojas vai ja tiem ir kādas nevēlamas sekas. Bet ja ir ratificēta konvencija, tad to vairs nevar tik vienkārši atcelt. Turklāt konvencijas ievērošanu uzrauga nevis tautas ievēlēto pārstāvji vai to ieceltie tiesneši, bet gan ārzemju ideoloģiskās organizācijas. Rīkojoties demokrātiski, tauta var brīvi lemt visu. Parakstot konvenciju, tautai tiek atņemta rīcības brīvība.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits