Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Turcija 18 valstīs nolaupījusi 80 puča atbalstītājus

Turcijas izlūkdienests 18 ārvalstīs nolaupījis vizmas 80 Turcijas pilsoņus, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar 2016.gada jūlija puču, ceturtdien televīzijas intervijā sacīja vicepremjers Bekirs Bozdā.

Iepriekš bija izskanējušas ziņas, ka Turcija slepeni organizējusi sešu aizdomās par saistību ar puču turētu Turcijas pilsoņu deportēšanu no Kosovas, kas izraisīja Kosovas iekšlietu ministra un izlūkdienesta priekšnieka atlaišanu, kā arī cilvēktiesību aizstāvju kritiku.

Bozdā konkrētas valstis neminēja, vien solīja, ka šādas operācijas turpināsies.

Saistībā ar 2016.gada puču Turcijā vairāk nekā 50 000 cilvēku ir aizturēti, bet aptuveni 150 000 zaudējuši amatus civildienestā un armijā.

Cilvēktiesību aizstāvji Redžepa Tajipa Erdoana režīmu apsūdz centienos izmantot puču kā ieganstu politiskās opozīcijas un neatkarīgo mediju pilnīgai apklusināšanai.

Top komentāri

bet
b
Ja patvēruma valsts ir izdevusi Turcijai kādu cilvēku, tad būtu jāseko sankcijām pret šo valsti. Vai ES, spiežot ņemt imigrantus, kuriem nav nepieciešams nekāds patvērums, pievērs acis, ka Turcijai tiek izdoti cilvēki, kuriem patvērums tiešām ir nepieciešams? Savukārt, ja Turcija nolaupa cilvēkus pretēji patvēruma valsts gribai, tad ar ko tā atšķiras, no valsts, kas indē cilvēkus citu valstu teritorijā? Tad jau pret Turciju ir jāseko tādām pašām sankcijām kā pret Krieviju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits