Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija
Apsūdzības pamatā bija saistītas ar Sultāna Mehmeda Iekarotāja Bosfora tilta bloķēšanu un incidentiem svarīgā Stambulas armijas postenī

Turcija 65 pučistiem piespriež mūža ieslodzījumu

Turcijas tiesa trešdien divās atsevišķās lietās, kas ir saistītas ar 2016.gada jūlija puča notikumiem, 65 cilvēkiem piesprieda mūža ieslodzījumu, vēsta ziņu aģentūra Anadolu.

Viņi notiesāti par "konstitūcijas pārkāpumiem un mēģinājumu gāzt konstitūciju". 77 apsūdzētie attaisnoti visos apsūdzību punktos, norāda Anadolu.

Apsūdzības pamatā bija saistītas ar Sultāna Mehmeda Iekarotāja Bosfora tilta bloķēšanu un incidentiem svarīgā Stambulas armijas postenī.

Turcijā joprojām spēkā ir ārkārtas stāvoklis, kas tika ieviests pēc apvērsuma mēģinājuma un ticis vairākkārt pagarināts.

Saistībā ar puču vairāk nekā 50 000 cilvēku ir aizturēti, bet aptuveni 150 000 zaudējuši amatus civildienestā un armijā.

Cilvēktiesību aizstāvji Redžepa Tajipa Erdogana režīmu apsūdz centienos izmantot puču kā ieganstu politiskās opozīcijas un neatkarīgo mediju pilnīgai apklusināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits