Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Turcijā ar vēlēšanām saistītā sadursmē nogalināti četri cilvēki, astoņi ievainoti

Turcijas dienvidaustrumos, kur dzīvo galvenokārt kurdi, ceturtdien ar vēlēšanām saistītā sadursmē tika nogalināti četri cilvēki un ievainoti astoņi, ziņoja Turcijas valsts ziņu aģentūra Anadolu.

Bruņots grupējums Šanliurfas provinces Suručas apriņķī uzbruka valdošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) biedriem, kuri veica kampaņu pirms 24.jūnijā paredzētajām prezidenta un parlamenta vēlēšanām.

Starp šiem AKP biedriem bija parlamenta deputāts Ibrahims Halils Jildizs, kurš pats uzbrukumā nav cietis, bet viņa vecākais brālis tika nogalināts.

Opozīcijas vietne sendika.org vainoja sadursmē AKP piekritējus, kuri esot atklājuši uguni pēc kāda uzņēmēja paziņojuma, ka viņš nebalsos par šo partiju.

Turcijas premjerministrs Binali Jildirim vainoja šajā vardarbībā aizliegto kurdu separātistu grupējumu Kurdistānas Strādnieku partija (PKK), ziņoja Anadolu.

Opozīcijā esošā prokurdiskā Tautas demokrātiskā partija (HDP) izteica līdzjūtību upuru ģimenēm un aicināja valdību garantēt drošību vēlēšanu laikā. Vēlēšanu kampaņai nevajadzētu novest līdz asinsizliešanai, teikts HDP paziņojumā.

AKP līderis, valsts prezidents Redžeps Tajips Erdogans apgalvo, ka HDP esot PKK parlamentārais atzars, bet HDP to noliedz.

Turcijas prezidenta un parlamenta vēlēšanas 24.jūnijā pirmoreiz notiks vienlaicīgi. Prezidenta vēlēšanu uzvarētājs iegūs plašas pilnvaras izpildvaras jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits