Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Turcija nosaka papildu ierobežojumus Covid-19 izplatības apturēšanai

Turcija ir aizliegusi masu lūgšanas mošejās un slēgusi kafejnīcas, kinoteātrus un sporta pasākumu vietas, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, pirmdien paziņoja varas iestādes.

Veselības ministrs Fahretins Kodža pirmdienas vakarā paziņoja, ka Turcijā konstatēti 29 jauni koronavīrusa gadījumi, palielinot kopējo infekcijas gadījumu skaitu valstī līdz 47. 

Visi 29 pēdējie inficētie ir "tieši vai netieši" bijuši kontaktā ar ASV, Tuvajiem Austrumiem vai Eiropu. Trīs no viņiem bija atgriezušies no svētceļojuma Saūda Arābijā.

Par pirmo pozitīvo koronavīrusa testu Turcijā bija ziņots 11.martā. Valstī līdz šim vēl nav reģistrēts neviens nāves gadījums no jaunā koronavīrusa slimības Covid-19.

Kodža paziņoja, ka no otrdienas plkst.8.00 (7.00 pēc Latvijas laika) tiks aizliegti avioreisi uz sešām valstīm - Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Ēģipti, Īriju, Lielbritāniju, Saūda Arābiju un Šveici. Līdz ar to būs aizliegti lidojumi uz pavisam 20 valstīm.

Reliģijas lietu direkcija ir aizliegusi masu lūgšanas mošejās, sevišķi piektdienas lūgšanas. Mošejas paliks atvērtas atsevišķiem dievlūdzējiem, bet ne grupveida lūgšanām, paziņoja direkcijas vadītājs Ali Erbašs. 

Iekšlietu ministrija ir izdevusi rīkojumu par kafejnīcu, restorānu, kinoteātru, laulību zāļu, kazino un izklaides parku slēgšanu. Pagaidu slēgšanai pakļauto vietu sarakstā ir arī bērnu rotaļlaukumi iekštelpās, interneta kafejnīcas, turku pirtis, spā, masāžas saloni, ūdenspīpes bāri, peldbaseini un sporta objekti.

Netika norādīts, uz cik ilgu laiku šie pasākumi ir noteikti.

Tieslietu ministrs Abdulhamits Gils paziņoja par tiesas sēžu atlikšanu.

Turcijas valdība jau pirms tam slēdza skolas un augstskolas, kā arī noteica karantīnu tūkstošiem svētceļnieku, kas atgriežas no Saūda Arābijas svētās pilsētas Mekas apmeklējuma.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans trešdien rīkos koordinācijas sanāksmi par cīņu pret koronavīrusu un uzrunā valsts iedzīvotājiem informēs par nākamajiem soļiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits