Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Turcijā par Sīrijas operācijas kritizēšanu aizturēti teju 200 cilvēku

Turcijas policija kopš ofensīvas sākuma kurdu kontrolētajos Sīrijas ziemeļaustrumos 9.oktobrī aizturējusi teju 200 cilvēkus, kas sociālajos tīklos kritiski izteikušies par iebrukumu kaimiņvalstī, trešdien vēsta oficiālā ziņu aģentūra Anadolu.

No 186 aizturētajiem 24 oficiāli apcietināti.

Līdz šim 78 atbrīvoti, bet vēl 40 atbrīvoti, nosakot viņiem likumsargu uzraudzību. Saistībā ar pārējiem tiek turpinātas juridiskās procedūras.

Aizturēto vidū, kas, kā skaidro Turcijas varasiestādes, pauduši "teroristu propagandu" par iebrukumu Sīrijā, ir arī Turcijas parlamentā pārstāvētās kurdu Tautas demokrātiskās partijas (HDP) līdzpriekšsēdētāji Sezai Temelli un Pervina Buldana.

Kaut arī Turcijas sabiedrībā iebrukums Sīrijā lielā mērā bauda atbalstu, starptautiskajā sabiedrībā, kas gadiem paļāvusies uz Sīrijas kurdu spēkiem cīņā pret teroristu grupējumu Islāma valsts, Turcijas uzbrukums izraisījis plašu nosodījumu.

Turcija 9.oktobrī sāka plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu, bet tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu.

Turcijas iebrukums kļuva iespējams pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps 6.oktobrī paziņoja, ka Sīrijā no robežas ar Turciju tiek atvilkti ASV karavīri, kas cita starpā bija arī garants tam, ka Turcija neuzbrūk Sīrijas kurdiem.

Pirmdien Sīrijas kurdu kontrolētajos apvidos tika sākta Sīrijas valdības karaspēka izvietošana, lai stātos pretī Turcijas iebrukumam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits