Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Ilustratīvs attēls

Ukraina aizliegusi Krievijas telekanāla Doždj pārraidīšanu

Ukrainas Nacionālā televīzijas un radio padome aizliegusi Krievijas telekanāla Doždj pārraidīšanu valstī, jo kanāls pārkāpis Ukrainas likumus.

Par to Doždj pavēstīja telekomunikāciju pakalpojumu kompānija Voļa, kuras jurists piedalījies regulatora sēdē.

Voļa pārstāve Oksana Veselova paziņoja, ka lēmums par Doždj izslēgšanu no Ukrainas likumiem atbilstošo ārvalstu programmu saraksta tika pieņemts 12.janvārī.

Oficiāls dokuments tiks publicēts 16.janvārī. No tā brīža operatoriem mēneša laikā būs jāizslēdz no to piedāvātajām paketēm.

Veselova pastāstīja, ka kanāla translācija Ukrainas teritorijā aizliegta, jo tā ēterā esot raidītas komercreklāmas. Ukrainas likums liedz reklāmu raidīšanu ārzemju telekanālos. Izņēmums attiecas uz kanāliem, kuri ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vai Eiropas konvenciju par pārrobežu televīziju ratificējušo valstu jurisdikcijā. Krievija nav šo valstu sarakstā.

Aģentūra Interfax, atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās televīzijas un radio padomes locekļa Sergeja Kostinska teikto, nosaukusi vēl vienu kanāla aizliegšanas iemeslu.

Doždj esot pārkāpis Ukrainas likumu, pārraidot informāciju, kas iestājas pret Ukrainas teritoriālo vienotību - kanāls attēlo anektēto Krimu kā Krievijas teritoriju, vēsta Interfax.

"Man ļoti žēl, ka Ukrainas Nacionāla padome pieņēma tādu lēmumu," paziņoja Doždj ģenerāldirektore Nataļja Sindejeva.

Viņa norādīja, ka atbilstoši līgumiem, kas noslēgti ar Ukrainas telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējiem, Doždj raidīšana visā Ukrainas teritorijā notiek caur IP savienojumu bez tiešas komercreklāmas.

Sindejeva piebilda, ka Ukrainas Nacionālajai televīzijas un radio padomei par to tika paziņots 2016.gada 8.augustā. Pēc tam telekanāls pretenzijas par raidīšanas neatbilstību Ukrainas likumiem nav saņēmis.

Doždj ģenerāldirektore norādīja, ka kanāls rīkojas atbilstoši Krievijas likumiem, attēlojot Krievijas karti.

"Atbilstoši Krievijas Federācijas Konstitūcijai Krimas Republika ir Krievijas Federācijas subjekts," atzina Sindejeva.

"Ceru, ka mūsu Ukrainas skatītājs atradīs iespēju skatīties Doždj mūsu interneta vietnē, mūsu pielikumos Smart TV televizoros un citos kanālos," viņa piebilda.

Līdz šim Ukrainā aizliegta vai ierobežota vairāk nekā 60 Krievijas telekanālu raidīšana. No tiem 14 kanāli, tostarp Pervij kanal, NTV, Rosija-1 RBK, aizliegti, reaģējot uz Krievijas telekanālu propagandas karu pret Ukrainu. Dažu kanālu darbība aizliegta komercreklāmu raidīšanas dēļ.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova paziņoja, ka ministrija vērsīsies Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā, ja apstiprināsies informācija par Doždj raidīšanas aizliegšanu Ukrainā.

Doždj Ukrainā translē apmēram 90 telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēji. Kanāls ir pieejams apmēram 500 000 mājsaimniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits