Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ukrainā no Ķīnas evakuētie apmētāti ar akmeņiem

Ukrainas centieni ievietot karantīnā vairāk nekā 70 cilvēkus, kas evakuēti no Ķīnas jaunā koronavīrusa Covid-19 dēļ, ceturtdien izraisīja haosu, jo vietējie iedzīvotāji apmētāja evakuētos ar akmeņiem un iesaistījās sadursmēs ar policiju.

Amatpersonas nosodīja šo vardarbību un Ukrainas veselības ministre pat apsolīja pavadīt kopā ar evakuētajiem divas nedēļas karantīnā, lai iedrošinātu protestētājus, kuri baidās no inficēšanās.

Autobusi ar evakuētajiem sasniedza karantīnai paredzēto vietu pēc vairākas stundas ilgām sadursmēm. Protestētāji ar akmeņiem izsita viena autobusa logu, bet evakuētie netika ievainoti.

Vairāki simti iedzīvotāju Poltavas apgabala Novi Sanžaru ciemā no agra rīta bija bloķējuši ceļu uz sanatoriju, kur paredzēts izmitināt evakuētos. Demonstranti, no kuriem daži  bija dzērumā, izveidoja ceļa blokādes, dedzināja riepas un iesaistījās sadursmēs ar policiju. Viens mēģināja ar savu automobili taranēt policijas rindas.

Deviņi policisti un viens civiliedzīvotājs sadursmju dēļ tika hospitalizēti, paziņoja apgabala policija. Vairāk nekā 10 protestētāji tika aizturēti.

Ulrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs apmeklēja protestu vietu, mēģinot nomierināt pūli un aicinot "nepakļauties provokācijām un saprast šo pagaidu pasākumu nepieciešamību". 

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka šie protesti parāda "mūsu rakstura ne vislabāko pusi", un mēģināja pārliecināt cilvēkus, ka evakuētie karantīnā neradīs nekādus draudus vietējiem iedzīvotājiem.

Zelenskis paziņojumā savā Facebook lapā rakstīja, ka no Ķīnas evakuētie cilvēki ir veseli un dzīvos noslēgtā medicīnas centrā, kuru apsargās Nacionālā gvarde.

Ukrainas veselības ministre Zorjana Skalecka sacīja, ka viņa pievienosies evakuētajiem divu nedēļu karantīnā, lai palīdzētu mazināt ciema iedzīvotāju bažas. Viņa aicināja iedzīvotājus izrādīt simpātijas un atbalstu evakuētajiem un uzsvēra, ka karantīnas objekts pilnīgi atbilst starptautiskajiem standartiem.  

"Mani šokēja panika, noraidījums, negatīvās jūts un agresija. Vēl lielāks šoks bija cilvēkiem, kas evakuēti no Ķīnas," sacīja ministre.

Ciema pašvaldības deputāti tomēr solīja pretoties šai evakuācijai, sakot, ka sanatorijas kanalizācija ir saistīta ar ciema kanalizāciju.

Lidmašīna ar 45 Ukrainas pilsoņiem un 27 ārvalstu pilsoņiem ceturtdienas rītā izlidoja no Ķīnas pilsētas Uhaņas, kas ir vīrusa uzliesmojuma epicentrs. Starp šiem evakuētajiem bija cilvēki no Baltkrievijas, Kazahstānas, Argentīnas, Ekvadoras, Kostarikas, Dominikanas, Panamas un citām valstīm.  

Lidmašīna pa ceļam nolaidās Kazahstānā, lai izsēdinātu šīs valsts pilsoņus. Ukrainā tā uzpildīja degvielu Kijevā un pēc tam ieradās Harkivā. 

Top komentāri

M
M
Pilsoņi un pilsones! Nemetiet akmeņus karantīnas autobusā! Vīrusu izlaidīsiet!
Dostojevskis
D
Vērojot šīs nervozās tautas ne visai adekvāto reakciju labi saprotamā situācijā... rodas jautājums - kā viņi vispār domā, kā redz pasauli, kā secina un ... PAR KO ATDOT SAVU BALSI VĒLĒŠANĀS...?
Kanalizācija
K
Tas jau ir tas atslēgas jautājums - kanalizācija. Ir viedoklis, ka vīruss spēj izplatīties caur kanalizāciju. Principā ukraiņu iestādēm būtu jānodala sanatorijas kanalizācija un saturs jādezinficē
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits