Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ukraina un ANO vienojas par cilvēku evakuāciju no krievu okupētā Dņepras kreisā krasta

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba ceturtdien vienojies ar ANO humānās palīdzības koordinatori Ukrainā Denīzi Braunu par cietušo cilvēku evakuāciju no applūdušajām teritorijām krievu okupētajā Dņepras kreisajā krastā.

Ka teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā, abas puses vienojušās, ka ANO nekavējoties izveidos grupas Zaporižjas un Hersonas apgabalos, lai sniegtu palīdzību un evakuētu cilvēkus okupētajā Dņepras kreisajā krastā.

"Puses vienojās, ka ANO grupas dosies uz cietušajām zonām okupētajās teritorijās, tiklīdz Krievija nodrošinās piekļuvi un drošības garantijas," teikts paziņojumā.

Krievijas varas iestādes nav ziņojušas par sadarbību ar ANO okupēto teritoriju iedzīvotāju evakuācijā.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien paziņoja, ka ir šokēts par ANO un Sarkanā Krusta palīdzības trūkumu pēc Krievijas īstenotās Kahovkas HES aizsprosta iznīcināšanas.

"To tur nav," Zelenskis sacīja intervijā Vācijas laikrakstam "Bild". "Esmu šokēts, jo uzskatu, ka tie ir spēki, kuriem tur jābūt, lai glābtu cilvēku dzīvības."

Zelenskis arī paziņoja, ka Krievijas karavīri atklāj uguni, kad ukraiņi mēģināja izvest cilvēkus no applūdušajām okupētajām teritorijām.

Frontes tuvumā esošā aizsprosta saspridzināšanas dēļ ir applūduši desmitiem ciemu un daļa Hersonas pilsētas, izraisot milzīgu humāno katastrofu. Amatpersonas ir paziņojušas, ka tūkstošiem cilvēku būs jāatstāj savas mājas, un daudzi to jau dara pašu spēkiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits