Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ukraina vienošanos par graudu eksporta atsākšanu parakstīs tikai ar Turciju un ANO

Ukraina piektdien paziņoja, ka vienošanos par graudu eksporta atsākšanu parakstīs tikai ar Turciju un ANO, noraidot jebkādus tiešus darījumus ar Krieviju.

"Ukraina neparaksta nekādus dokumentus ar Krieviju. Mēs parakstīsim līgumu ar Turciju un ANO," tviterī raksta Ukrainas prezidenta palīgs Mihailo Podoļaks, piebilstot, ka Krievija parakstīs atsevišķu "spoguļa" līgumu.

Viņš solīja Ukrainas militāru atbildi uz jebkādām provokācijām no Krievijas puses un norādīja, ka Krievijas kuģi un pārstāvji netiks ielaisti Ukrainas ostās, kuras izmanto graudu eksportam.

Pēc Podoļaka teiktā, visas nepieciešamās kravas kuģu pārbaudes "veiks apvienotas grupas" Turcijas ūdeņos.

Ukrainas delegācija piektdien ieradās Stambulā parakstīt vienošanos, lai atbloķētu miljoniem tonnu graudu, kas iestrēgušas Ukrainas ostās kopš Krievijas iebrukuma 24.februārī.

"Valsts delegācija Ukrainas infrastruktūras ministra Oleksandra Kubrakova vadībā ieradās Stambulā uz sarunām par graudu jautājuma atrisināšanu," pavēstīja Ukrainas Infrastruktūras ministrija.

Krievijas pusi pārstāvēs aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Vienošanās parakstīšanas ceremonijā piedalīsies Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans un Apvienoto Nāciju Organizācijas ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pirmajās tiešajās sarunās starp karojošo pušu militārajām delegācijām kopš marta, kurās pagājušajā nedēļā Stambulā piedalījās Turcijas un ANO amatpersonas, tika izstrādāts sākotnējais strupceļa risināšanas projekts.

Krievija februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu un ir ieņēmusi dažas Melnās jūras ostas, bet bombardē citas, arī galveno Ukrainas labības eksporta ostu Odesā.

Ukraina arī izvietojusi mīnas ap dažām ostām, lai aizsargātos pret Krievijas uzbrukumu.

Ukrainas lauksaimniecības sektors ir svarīgs labības avots pasaules tirgos, īpaši Tuvajos Austrumos un Āfrikā, kur situācija ap pārtikas nodrošinājumu ir sevišķi saspringta.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits