Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ukrainas parlaments atsakās apspriest mobilizācijas likumprojektu

Ukrainas parlaments ceturtdien atteicies debatēt par pretrunīgi vērtēto likumprojektu, kura mērķis ir iesaukt armijā vairāk cilvēku.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pagājušajā mēnesī brīdināja, ka armija vēlas mobilizēt līdz pat pusmiljonam cilvēku, lai cīnītos pret aptuveni 600 000 Krievijas karavīru, kas ievesti Ukrainā.

Likumprojekts, ko valdība iesniedza decembrī, paredz pastiprināt sodus tiem, kas izvairās no iesaukšanas armijā, un samazināt karadienesta vecumu no 27 līdz 25 gadiem. Tas arī paredz samazinātu obligāto karadienesta laiku no neierobežota līdz 36 mēnešiem.

Likumprojekts ir izpelnījies kritiku sabiedrībā un politiķu vidū. "Vairāki nosacījumi tieši pārkāpj cilvēktiesības, daži nav optimāli formulēti," pēc slēgtas tikšanās ar Ukrainas armijas vadību izteicās valdošās partijas līderis Dāvids Arahamija.

"Mēs saprotam armijas vadības prasības un esam gatavi tās izpildīt. Taču ne visus noteikumus var atbalstīt," viņš norādīja, piebilstot, ka likumprojekts ir nosūtīts atpakaļ valdībai.

Krievijas karaspēkam palielinot spiedienu un karavīru skaitu frontē, Ukraina, kuras armijas rindās dien aptuveni 850 000 karavīru, cenšas palielināt savu dzīvo spēku.

Kijiva neatklāj savus zaudējumus karā, bet neatkarīgas aplēses liecina, ka kritušo karavīru skaits mērāms desmitos tūkstošu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits