Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ukrainas speciālistiem piešķirta piekļuve avarējušās lidmašīnas melnajām kastēm

Ukrainas speciālistiem Teherānā piešķirta piekļuve trešdien avarējušās pasažieru lidmašīnas melnajām kastēm, piektdien paziņoja Ukrainas ārlietu ministrs Vadims Pristaiko.

"Uz Teherānu ar mūsu lidmašīnu izlidojuši teju 50 cilvēki. Šī komanda šobrīd, kad mēs runājam, viņi ar tehniskiem līdzekļiem mēģina rekonstruēt lidmašīnu, lai saprastu, kas ar to notika," brīfingā pavēstīja Pristaiko.

Pēc viņa teiktā, no Irānas puses ir pilna sadarbība - ukraiņu speciālistiem ir piekļuve gan lidmašīnas detaļām, gan nogāšanās vietai.

"Policija nodrošina vietu, lai gan sākotnēji tur bija piekļuve vietējiem, kas traucēja izmeklēšanai. Šobrīd mūsu komanda saņēmusi piekļuvi melnajām kastēm, mēs plānojam tuvākajā laikā sākt sarunu rekonstrukciju. Tāpat mēs saņēmām piekļuvi Teherānas lidostas dispečeru un mūsu pilotu ierakstiem. Visa šī informācijas pagaidām tiek analizēta," sacīja Pristaiko.

Iepriekš piektdien Pristaiko paziņoja, ka ASV amatpersonas nodevušas Ukraina svarīgus datus par aviolainera katastrofu.

"Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un es tikāmies ar ASV pārstāvjiem. Mēs saņēmām svarīgus datus, ko apstrādās mūsu eksperti," tviterī pavēstīja ministrs.

Zelenskis sociālajā tīklā Facebook, izsakoties par Irānas aviokatastrofas iemesliem, apliecināja: "Versija par raķeti netiek izslēgta, bet tā pagaidām nav apstiprināta."

Prezidents lūdzis, lai Ukrainai tiek nodota visa nepieciešamā informācija pilnīgas izmeklēšanas veikšanai.

"Mūsu mērķis ir noskaidrot neapstrīdamu patiesību," viņš norādīja. "Cilvēka dzīvības vērtība ir pāri visiem politiskajiem motīviem."

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Danilovs ceturtdien pavēstīja, ka izmeklētāji strādā pie vairākām versijām. To vidū ir raķetes trieciens, sadursme ar bezpilota lidaparātu, dzinēja avārija un terorakts.

Ukrainas lidmašīnas katastrofā trešdien pie Teherānas dzīvību zaudēja visi 176 cilvēki, kas atradās gaisa kuģī.

Kā paziņojušas ASV, Lielbritānijas un Kanādas amatpersonas, izlūkdienestu dati liek domāt, ka Ukrainas pasažieru lidmašīna kļūdas rezultātā notriekta ar Irānas raķeti. Teherāna šo versiju noraida.

Lidmašīna trešdien nogāzās dažas stundas pēc Irānas raķešu trieciena ASV bāzēm Irākā, kas bija sarīkots, atbildot uz pagājušās piektdienas ASV gaisa spēku triecienu Irākā, kurā tika nogalināts Irānas ģenerālis un vēl deviņi cilvēki.

Top komentāri

Jānis
J
Mullas atzinušies, ka nejauši notriekuši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits