Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ukrainas zemnieki teju visā valstī sākuši sējas darbus

Ukrainas zemnieki gandrīz visās valsts daļās sākuši sējas darbus, lai gan Krievijas karaspēks turpina valsts bombardēšanu, trešdien paziņoja Ukrainas valdība.

Vienlaikus labības sēšanas darbi nav bijuši iespējami Luhanskas apgabalā valsts austrumos, paziņojis Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs. Krievijas karaspēki gandrīz pilnībā kontrolē Luhanskas apgabalu.

Šmihaļs norādīja, ka Ukrainas valdība lauksaimniecības sektoram piedāvā lētus aizdevumus 3,5 miljardu grivnu (110 miljonu eiro) apmērā. "Mēs palīdzam lauksaimniekiem," apliecināja premjerministrs.

Ukrainas amatpersonas arī cenšas vienkāršot lauksaimniecības tehnikas reģistrācijas procesu. "Mēs to darām, lai nekur neapstātos sēšanas darbi uz lauka," norādīja valdībā.

Ukraina ir viena no pasaulē lielākajām labības piegādātājām, tomēr arvien vairāk pieaug bažas, ka Krievijas iebrukuma dēļ lauki šajā sezonā netiks apsēti laikus. Bez Ukrainas labības piegādēm starptautiskajā lauksaimniecības produkcijas tirgū gaidāms deficīts un cenu kāpums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits