Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Universitātē Bulgārijā izgatavota viltota nauda

Kopīgā operācijā ar ASV Slepeno dienestu Bulgārijas policija konfiscējusi lielu daudzumu augstā kvalitātē viltotu ASV dolāru un eiro banknošu, kas ražotas spiestuvē universitātē Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā, vēsta Associated Press, atsaucoties uz Bulgārijas varasiestādēm.

Policijas operācijas laikā arī aizturētas divas personas un konfiscētas iekārtas, kas izmantotas viltotās naudas iespiešanā. "Konfiscētās viltotās naudas apjoms ir iespaidīgs. Pierādījumi liecina, ka šeit notikusi ļoti nopietna kriminālā darbība," paziņoja Sofijas policijas priekšnieks Georgijs Hadžijevs. Viņš gan neprecizēja, kurā universitātē darbojušies naudas viltotāji, un paziņoja, ka nav pierādījumu, ka universitātes vadība zinājusi par notiekošo.

Prokuratūra vēlāk paziņoja, ka operācijā konfiscēti četri miljoni viltotu ASV dolāru un 3,6 miljoni viltotu eiro banknošu. Un tas ir viens no lielākajiem valstī jebkad aizturētajiem viltotas naudas apjomiem.

Policija uzskata, ka aizturētie darbojušies kāda lielāka kriminālā grupējuma interesēs, kas nodarbojies ar viltoto dolāru nogādāšanu Ukrainā un viltoto eiro ievešanu Rietumeiropas valstīs. Bulgārijas iekšlietu ministrijas Organizētās noziedzības apkarošanas vienības vadītājs Ļubomirs Jaņevs preses brīfingā paziņoja, ka 48 gadus vecais vīrietis un 54 gadus vecā sieviete izgatavojuši viltoto naudu vakaros pēc darba un brīvdienās. Viņiem par darbu maksāti 10% no viltotās naudas nominālās vērtības, vēstīja Euronews.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits