Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vācijā aizturētais izlūkdienesta darbinieks, iespējams, nodevis Krievijai informāciju par Ukrainu

Krievija, iespējams, saņēmusi informāciju par situāciju Ukrainā ar Vācijas Federālā izlūkošanas un pretizlūkošanas dienesta (BND) darbinieka starpniecību, kas pagājušajā nedēļā tika aizturēts aizdomās par valsts nodevību, pirmdien vēstīja vācu raidsabiedrības WDR un NDR.

BND līdzstrādnieks Karstens L., šķiet, nodevis Krievijai slepenus ziņojumus par frontes situācijas izvērtējumu, norāda mediji.

Aizdomās turamais, kā noprotams, ticis šantažēts.

Ģenerālprokurors izvirzījis BND līdzstrādniekam apsūdzības valsts nodevībā, jo viņš 2022.gadā izpaudis valsts noslēpumu, nododot Krievijai slepenu informāciju.

Vācija vēl pavasarī izraidīja 40 Krievijas pilsoņus, kas diplomātijas aizsegā nodarbojušies ar spiegošanu.

Berlīnes specdienesti ir pārliecināti, ka valstī palikuši vairāki simti Krievijas spiegu. Tiesa gan, gadījumi, kad tiek savervēti Vācijas izlūkdienestu darbinieki, ir ārkārtīgi reti.

Kopš Krievija februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, bažas par Maskavas spiegošanas aktivitātēm Vācijā palielinājušās.

Pagājušajā mēnesī Vācijas pilsonim tika piespriests nosacīts sods par informācijas nodošanu Krievijas izlūkdienestiem laikā, kad viņš bija Vācijas armijas rezerves virsnieks.

Oktobrī darbu zaudēja Vācijas kiberdrošības priekšnieks Arne Šēnboms, kad televīzijas satīras pārraidē tika paustas apsūdzības, ka viņam ir saites ar Krievijas izlūkdienestiem.

Vienlaikus vairojušās bažas ne tikai par Krievijas spiegošanas aktivitātēm, bet arī kritiskās infrastruktūras sabotāžas mēģinājumiem un kiberuzbrukumiem.

Vācijas ziemeļu dzelzceļa tīkls oktobrī uz laiku bija paralizēts sabotāžas rezultātā, dažiem notikušajā vainojot Krieviju.

Divās vietās bija pārrauti svarīgi sakaru kabeļi, bet dzelzceļa kustība uz trim stundām apturēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits