Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Vācijā ar AstraZeneca vakcīnu potētie vecumā līdz 60 gadiem saņems citas vakcīnas otro devu

Cilvēki vecumā līdz 60 gadiem, kas Vācijā potēti ar AstraZeneca Covid-19 vakcīnas pirmo devu, otrajā potēšanā saņems citas Covid-19 vakcīnas devu, otrdien vienojās Vācijas veselības ministrs un federālo zemju veselības ministri.

Vācija 30.martā paziņoja, ka vairs nepiedāvās potēšanu ar AstraZeneca vakcīnas divām devām cilvēkiem vecumā līdz 60 gadiem, ņemot vērā bažas par šīs vakcīnas iespējamu saistību ar retiem trombozes gadījumiem.

Ministri sanāksmē vienojās, ka cilvēkiem šajā vecuma grupā, kas saņēmuši AstraZeneca vakcīnas pirmo devu pirms šī 30.marta paziņojuma, otrās devas saņemšanai tiks piedāvāta vai nu BioNTech/Pfizer vakcīna, vai Moderna vakcīna. 

"Atrastais risinājums dos labu aizsardzības līmeni," ziņu aģentūrai DPA pavēstīja Bavārijas federālās zemes veselības ministrs Klauss Holečeks.

Jaunā politika atbilst ieteikumiem, kurus pagājušonedēļ publicēja Vācijas vakcīnu komisija. Tā arī ieteikusi veikt otro potēšanu 12 nedēļas pēc AstraZeneca vakcīnas pirmās devas saņemšanas. 

Vācija ir viena no vairākām valstīm, kas ir nolēmusi izmantot AstraZeneca vakcīnu tikai gados vecu cilvēku vakcinēšanai, jo nelielam skaitam jaunāku cilvēku pēc tās saņemšanas izveidojušies trombi.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits