Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vācijā plašu ažiotāžu izraisa Čečenijas islāmistu uzbrukums saviem tautiešiem bēgļu centrā

Vienā no Vācijas bēgļu centriem Čečenijas islāmisti nežēlīgi piekāvuši kādu savu tautiešu laulāto pāri, vēsta žurnāls Focus. Incidents noticis Aizenhutenštādtes pilsētā Brandenburgas federālajā zemē vēl 2. augustā, tomēr presei par to kļuvis zināms dažas dienas vēlāk.

Desmit cilvēki iebruka istabā, kurā dzīvoja laulāts pāris no Čečenijas, un nežēlīgi piekāva istabas iemītniekus. 23 gadus vecajai sievietei vārdā Zulihana šī iemesla dēļ sākušās priekšlaicīgas dzemdības un bērns nācis pasaulē nedzīvs, bet viņas vīrs, kura vārds plašsaziņas līdzekļos netiek minēts, ar nopietnām traumām nogādāts slimnīcā.

Par cēloni islāmistu dusmām kļuvusi, viņuprāt, nepieklājīgā laulāto uzvedība. Kā vēsta laikraksts Bild, islāmisti bija sašutuši par to, ka Zulihana nenēsāja galvas lakatu un ģērbās džinsos, savukārt viņas vīrs neesot izturējies pret sievu kā pieklājas kārtīgam musulmanim.

Kā liecina žurnāla Focus rīcībā esošā informācija, islāmistu grupas līderis ir separātistu kustības Kaukāza Imarāts, kura Krievijā atzīta par teroristisku organizāciju, kāds 38 gadus vecs biedrs. Vietējā policija arī paziņojusi, ka grupējuma līderis un viņa domubiedri vairākkārt mēģinājuši ar spēka palīdzību panākt, lai bēgļu centrā tiek izvērotas stingras islāma vērtības.

Incidents jau izraisījis sašutumu vācu politiķu vidū, kas pieprasījuši izsūtīt no valsts uzbrukuma iniciatorus. Tikmēr Brandenburgas iekšlietu ministrs Ditmārs Voidke paziņojis, ka šī lieta pašlaik tiek izmeklēta, bet par citiem līdzīgiem gadījumiem viņam nekas neesot zināms.

Pēdējos gados Vācijā ir krasi pieaudzis bēgļu no Krievijas skaits, pie kam lielākā daļa ir izceļotāji no Čečenijas, kurus piesaista Vācijas sociālo pabalstu sistēma Tikai 2013. gada pirmajā pusgadā Vācijā patvērumu lūdzis trīs reizes vairāk cilvēku no Krievijas, nekā visā 2011. gadā kopumā. Pašlaik Vācijā dzīvo aptuveni seši tūkstoši ieceļotāju no Čečenijas, un policija paudusi bažas, ka kopā ar cilvēkiem, kuri bēg no varmācības, korupcijas un reliģiskā radikālisma, Vācijā, uzdodoties par bēgļiem, ierodas arī daudzi teroristi un ekstrēmisti. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits