Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vācija: Stingrāk jākontrolē aviopasažieri Šengenā

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs intervijā laikrakstam Bild izteicies, ka ir jāpanāk stingrākas identifikācijas dokumentu pārbaudes 26 Eiropas valstu izveidotās Šengenas zonas iekšējos pārlidojumos, lai pastiprinātu lidojumu drošību.

Eksperti, kas izmeklēja Germanwings reisa Barselona-Diseldorfa lidmašīnas traģēdiju, kurā Alpos gāja bojā 150 cilvēku, sākotnēji esot saskārušies ar problēmu, ka viņiem nav simtprocentīgas informācijas par visiem aviopasažieriem.

"Uzreiz pēc notikušā mēs gribējām salīdzināt lidojušo sarakstus ar drošības dienestu datubāzēm, lai censtos noskaidrot, vai šis nav bijis terora akts. Taču secinājām, ka uzreiz nav skaidrs, kādi cilvēki atradušies lidmašīnā. Ja cilvēks nodod savu biļeti citam, reģistrācijā parādās tikai uz biļetes uzrakstītā vārds. Tas rada drošības apdraudējumus, kuri mums nākotnē jāapspriež," teica ministrs.

Viņš arī piebilda, ka lidojumi tomēr nebūtu pielīdzināmi braucieniem ar vilcienu vai autobusu, uz kuriem biļetes tiek pārdotas anonīmi, tāpēc esot jāpanāk, ka aviopasažieru identitāte tiek pārbaudīta visos gadījumos. Drošības dēļ ļoti nozīmīga esot arī informācijas apmaiņa par aviopasažieriem ar ārvalstīm ārpus ES. Tas nākotnē ļautu iegūt informāciju par potenciāli bīstamiem cilvēkiem, kas pārvietojas arī Šengenas līguma dalībvalstu iekšienē.


 sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits