Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vācija un Francija izstrādājušas plānu ES reformēšanai

Francija un Vācija izstrādājušas vērienīgu Eiropas Savienības (ES) reformu plānu, ko gatavojas iesniegt citām bloka dalībvalstīm, kliedējot runas par domstarpībām starp abu ES lielvaru līderiem.

Dokumenta projekts, ar kuru aģentūru AFP iepazīstinājuši divi avoti, satur aicinājumu organizēt "konferenci par Eiropas Nākotni", kas sāktos nākamgad un turpinātos līdz 2022.gadam.

"Konferencē jāpievēršas visām risināmajām problēmām, lai veidotu Eiropas nākotni, paredzot vienotākas un suverēnākas ES izveidi," teikts dokumenta projektā.

Jebkuras pārmaiņas bloka darbībā, kas saskaņotas starp dalībvalstīm, konsultējoties ar ES institūcijām, bet apejot ekspertus un pilsonisko sabiedrību, var novest pie ES līguma grozīšanas, uzsvērts dokumentā.

Dokumenta projektu paredzēts apspriests dalībvalstu vēstnieku sanāksmē trešdien Briselē, dienā, kad gaidāms Eiropas Parlamenta (EP) balsojums par jauno Eiropas Komisiju (EK).

Ja projekts saņems pārējo dalībvalstu atbalstu kārtējā ES samitā, kas paredzēts 12.decembrī, tiks izveidots reformu sekretariāts, kuram būs jāpārrauga divus gadus ilgais apspriešanas process.

Paredzēts, ka politiskās debates par ES nākotni tiks uzsāktas 2020.gada otrajā pusē, kad rotējošo bloka prezidentūru būs pārņēmusi Vācija, bet noslēgsies 2022.gadā, kad prezidējošās valsts pienākumus pildīs Francija.

Top komentāri

reptilis
r
Divi ES sagrāvēji:(((
Lesija
L
Vacija un Francija, ipasi jau sis judas izdzimums Makrons ir drauds ES pastavesanai. Ka vispar divas valstis var izstradat kaut kadu reformas plans, ja ES ir 27 valstis, Lielbritanija izstajas no ES tuvakaja laika?
nu jā
n
Smieklīgākais, ka Makronam nav nekāda atbalsta Francijā, bet Merkelei nav nekāda atbalsta Vācijā, un šie divi marsieši grib iegūt atbalstu citās valstīs?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits