Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Vācijas iekšlietu ministrs vēlas federālo deportēšanas centru izveidošanu

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs pirmdien izklāstījis plānus valsts patvēruma piešķiršanas politikas pārskatīšanai un drošības stiprināšanai, norādot, ka valdībai būtu jāatļauj deportēt patvēruma meklētājus, kas rada riskus drošībai.

Ministrs laikrakstā Frankfurter Allgemeine Zeitung atklāja, ka jau iesniedzis likumprojektu, kas ļautu valstij aizturēt un deportēt patvēruma meklētājus, kas tiek uzskatīti par iespējamajiem draudiem drošībai.

De Mezjērs vēlas, lai valdībai tiktu dotas lielākas iespējas anulēt uzturēšanās atļaujas, tādējādi, ļaujot federālajai valdībai, nevis zemēm deportēt patvēruma meklētājus.

Ministrs vēlas, lai Vācijā tiktu uzbūvēti federālie deportācijas centri.

Tādejādi patvēruma meklētāji, kurus gaida deportācija, varētu tikt pārvietoti no centriem, kurus kontrolē federālās zemes, uz federālās valdības kontrolē esošiem centriem.

"Deportēšanas centri jau ir dzīvotspējīgi, legāli runājot, un varētu tikt izveidoti pie lidostām," norādīja de Mezjērs.

Berlīne jau sen cenšas panākt, lai federālās zemes paātrina deportēšanas procesu, tomēr pēc uzbrukuma Berlīnes Ziemassvētku tirdziņam debates par deportēšanu ir saasinājušās. Uzbrukumā, kas notika 19.decembrī, dzīvību zaudēja 12 cilvēki.

De Mezjēra ierosinājumi ir daļa no plašākas Vācijas drošības struktūras pārskatīšanas ar domu paplašināt federālās valdības pilnvaras uz individuālo zemju rēķina.

Tostarp policijas spēki, kas darbosies federālā līmenī, būtu atbildīgi par nelegālo imigrantu lietu izmeklēšanu, tādejādi radot "īstus federālos policijas spēkus", norādīja ministrs.

"Tie, kas grib graut mūsu iekšējo drošību, necenšas to darīt tikai vienā zemē," piebilda de Mezjērs.

Ministrs arī ierosināja palielināt federālos spēkus cīņai pret kiberuzbrukumiem un pretuzbrukumu veikšanu kiberdraudu gadījumā, kā arī paplašināt Federālās kriminālpolicijas (BKA) pilnvaras.

De Mezjērs norādīja, ka nepieciešami kopīgi noteikumi un labāka koordinācija.

"Federālajai valdībai nepieciešama vadošā autoritāte visus pārējo drošības orgānu pārraudzībai", tādejādi ļaujot federālajai valdībai, BKA un individuālajām zemēm sadarboties visos federālās drošības jautājumos.

De Mezjērs rakstā Frankfurter Allgemeine Zeitung arī kritizēja Eiropas "neadekvāto bēgļu un patvēruma piešķiršanas politiku".

"Mums nepieciešams spēcīgs mehānisms pret masveida [imigrantu] ieplūšanu, kas pasargās Eiropu, lai kad un kur arī nākamā migrantu krīze nenotiktu," paziņoja de Mezjērs.

Viņš arī aicināja Eiropas Savienību (ES) padarīt vaļīgāku "drošas trešās valsts" definīciju, jo tikai tad ES spēs noslēgt vienošanos ar Ziemeļāfrikas valstīm migrācijas jautājumā.

Top komentāri

bumers
b
Sen jau vajadzēja, kamēr garīgi un ar mēsliem nav piedirsta valsts!
Kergers
K
Lai tos nelegāļus pirms deportācijas apsargātu ir jābūvē lēģeri ar dzeloņdrātīm un jāalgo bruņota apsardze.Savādāk nekas nebūs. Viņi takš labprātīgi nebrauks uz savām izcelsmes valstīm!!! Un tie jau būs cilvēktiesību pārkāpumi ar visiem zināmām sekām.
neredz tālāk par degungalu
n
nevajadzēja laipni aicināt ,tad nevajadzēs deportēt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits