Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vācijas izlūkdienesta šefs taisnojas Kemnicas migrantu vajāšanu video lietā

Vācijas Konstitūcijas aizsardzības biroja (BfV) priekšnieks Hanss Georgs Māsens atzinis, ka video, kuros, kā to sākotnēji daudzi interpretēja, esot redzams, kā Kemnicā galēji labējo bandas dzenā imigrantus, tomēr ir autentiski, vēsta vietējie laikraksti.

Vēl pagājušajā nedēļā Māsens intervijā laikrakstam Bild pauda šaubas par video autentiskumu, ar to izraisot vairāku likumdevēju sašutumu.

Māsens vēstulē iekšlietu ministram Horstam Zēhoferam norāda, ka video nav falsificēti un ka viņa teiktais pārprasts, vēsta laikraksti Sueddeutsche Zeitung un Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Māsens skaidro, ka viņš paudis šaubas par to, vai video tiešām atainots tas, kā cilvēki tiek vajāti.

Vairāki likumdevēji, arī kancleres Angelas Merkeles koalīcijas partneri sociāldemokrāti, pauduši nostāju, ka Māsenam ir jāatkāpjas, ja viņš nespēs apmierinoši izskaidrot savus sākotnējos apgalvojumus. Pagaidām nav skaidrs, vai jaunās interpretācijas dēļ spiediens tiks mazināts.

Kā ziņots, 26.augustā pēc kāda Vācijas pilsoņa slepkavības, par kuras pastrādāšanu aizturēti divi patvēruma meklētāji, Kemnicā izcēlās nekārtības, un medijos parādījās ziņas, ka to laikā esot sarīkota imigrantu vajāšana.

Komentējot tīmeklī izplatīto videoierakstu, kurā it kā redzams, kā Kemnicā pūlis dzenā nevāciska izskata cilvēkus, Māsens "Bild" sākotnēji skaidroja - "nav pierādījumu, kas liecinātu, ka šis video (..) ir autentisks".

Viņš piebilda, ka BfV nav "ticamas informācijas, ka šāda vajāšana būtu notikusi".

Arī Saksijas federālās zemes premjerministrs Mihaels Krečmers pagājušajā nedēļā norādīja, ka pret imigrantu noziedzību vērsto protestu laikā Kemnicā nav notikusi ārvalstnieku vajāšana.

Top komentāri

ļuļa
ļ
diena, kāpēc jūs nerakstiet par to, ka konkrēto video izplatīja ANTIFA, un pat ļoti nopietni politiķi saka, ka konkrētā viņu lapa ir ļoti apšaubāms informācijas avots? turklāt tīmeklī ir nopludināts arī video pilnais variants, kurā jā, vācieši vajā kaut kādus divus afgāņus, tikai video sākumā minētie jaukie zēni no afganistānas apvaino vāciešus un apmētā viņus ar pudelēm. es tā saprotu, ka ja uz tevi met ar pudeli, tev viņa ir jāpaceļ un jāiedod metējam, lai viņš var atkārtot, nevis jāsaliek viņam bietē?
hmm
h
Kāpēc padomju okupācijas gados daudz krievu sabrauca uz Latviju, bet nriskēja braukt uz Lietuvu? Pietika ar to, ka pirmie krievi pastāstīja par saviem piedzīvojumiem Lietuvā, lai citiem krieviem nekad nerastos vēlme uz turieni braukt. Ja ciemiņš nav gaidīts, tad viņš nav gaidīts, okupants vai imigrants.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits