Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vācijas migrācijas biroja direktore zaudē amatu

Vācijas Federālā migrācijas un bēgļu biroja (BAMF) direktore Juta Korta ir atcelta no amata saistībā ar skandālu par vairāk nekā 1000 nepamatotiem patvēruma piešķiršanas gadījumiem, piektdien paziņoja Iekšlietu ministrija.

Iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers "trešdien paziņoja BAMF vadītājai, ka viņa ir atbrīvota no amata pienākumiem," piektdien informēja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs.

Korta, kas kļuva par BAMF vadītāju 2017.gada sākumā, iekļuva skandālā, kas izcēlās pēc apsūdzībām, ka BAMF Brēmenes nodaļas bijušais vadītājs un vairāki citi laikaposmā no 2013. līdz 2016.gadam nepamatoti apstiprinājuši 1200 lūgumus par patvēruma piešķiršanu. Ir aizdomas, ka viņi par šo patvēruma lūgumu apstiprināšanu saņēmuši kukuļus.

Zēhofers maijā aizliedza BAMF Brēmenes nodaļai pieņemt lēmumus par patvēruma piešķiršanu. Maija beigās gan kļuva zināms, ka šis skandāls varētu skart arī citas Vācijas federālās zemes.

Korta ir atcelta no amata laikā, kad migrācijas politika kļuvusi par domstarpību cēloni Vācijas koalīcijā, ko veido kancleres Angelas Merkeles vadītā Kristīgo demokrātu savienība (CDU), tās Bavārijas māsaspartija Kristīgi sociālā savienība (CSU) un Sociāldemokrātiskā partija (SPD).

Zēhofers, kurš vairākkārt nonācis domstarpībās ar Merkeli par viņas lēmumu atvērt Vācijas robežu simtiem tūkstošiem migrantu 2015.gadā un 2016.gadā, ir izteicies, ka varētu apiet Merkeli, lai īstenotu savu plānu deportēt nelegālos imigrantus jau uz robežas.

Zēhofers piektdien Vācijas laikrakstam Sueddeutsche Zeitung paziņoja, ka Merkele ar šo lēmumu izraisījusi "šķelšanos Eiropā".

Top komentāri

precizējums
p
Citāts: "saistībā ar skandālu par vairāk nekā 1000 nepamatotiem patvēruma piešķiršanas gadījumiem". Nu jau ir atklāti 4568 šādi gadījumi.
aptauja
a
Vācijā 15.jūnijā veiktā aptauja rāda, ka 90% vāciešu vēlas, lai tiktu izraidīti imigranti, kuriem tika atteikts bēgļa statuss. 62% vāciešu vēlas, lai uz robežas tiktu aizturēti un netiktu ielaisti valstī imigranti, kuriem nav personu apliecinošu dokumentu.
Eksperts
E
Vācijas aldermane.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits