Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Vācijas ministrs brīdina par Aukstā kara 2.0 draudiem

Vācija atrodas jauna aukstā kara priekšējās līnijās, uzskata Vācijas ārlietu ministrs un sociāldemokrātu politiķis Zigmārs Gabriēls, vienlaikus pārmetot kanclerei Angelai Merkelei, ka viņa pieļauj nopietnu kļūdu, sekodama ASV prezidenta Donalda Trampa piemēram ceļā uz jaunu bruņošanās eskalāciju. Tuvojoties Bundestāga vēlēšanām, Gabriēla sociāldemokrāti (SPD) cenšas iezīmēt atšķirības no koalīcijas partneriem Merkeles kristīgajiem demokrātiem (CDU).

"Mēs esam Aukstajā karā 2.0," Gabriēls sacīja intervijā, kas sestdien publicēta tabloīdā Bild. "Pašā vidū. Mēs redzam jaunu kodolbruņošanās fāzi Austrumos un Rietumos.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Tramps uzskata, ka tautu un valstu attiecību pamatā ir cīņa, skaidroja Vācijas augstākais diplomāts. "Viņi neuzsver tiesību spēku, bet stipro tiesības," viņš piebilda.

Merkele cer, ka iegūs Trampa labvēlību, ja militāros tēriņus palielinās līdz 70 miljardiem eiro gadā, skaidroja ministrs. "Es uzskatu, ka tā ir liela kļūda," viņš uzsvēra.

Gabriēls arī noraidīja Merkeles konservatīvo pārmetumus bijušajam sociāldemokrātu kancleram Gerhardam Šrēderam, kurš izpelnījies nopēlumus par amatu pieņemšanu Kremļa enerģētikas uzņēmumos, no kuriem pēdējais ir Rosneft.

"Kad runa ir par gūstekņu atbrīvošanu no Austrumukrainas krievu separātistu rokām, tad viņi ir priecīgi, ka Šrēderam ir sakaru līnija ar Putinu. Bet kampaņas gaitā viņi ir pret SPD, viss ir otrādi," viņš sacīja. "Es uzskatu, ka tas ir lēti."

Vācijā, kur tautsaimniecība šobrīd ir labā stāvoklī, bet bezdarba līmenis krītas, Merkeles CDU aptaujās SPD apsteidz par 17 procentpunktiem.

Top komentāri

Latvijas tauta
L
Salīdzināsim -kur mēs labāk vēlamies būt, Krievijā vai Rietumu pasaulē? Krievija - tumša, drūma, agresīva tauta, alkoholisms, neglīti truli cilvēki, kara kurināšana un KGB kontrole - vai Rietumu pasaule: godīgums, mums tuva mentalitāte, sakārtota dzīve, drošība, brīvība! Katram skaidrs, ka Krievija ir drauds! Un pret draudu jānodrošinās - mums jāceļ NATO bāzes, būs darbs mums un drošība pret agresoru, Putins nekad neuzbrukts NATO. Viens NATO tanks ir pārāks par 10 krievu tankiem, atcerēsimies Irākas karu, kur krievu tehnika izgāzās!
skaidrs
s
Sociķi - Eiropas nelaime.
Adolfs
A
Izskatas, ka sie smirdigie komunisti Vacijas sociki, zalie izmanto ikvienu netiru metodi, Lai sgrabtu varu Vacija. Ja kas, Vacija vienmer ir bijusi ar kreisajam orientacijam....ceru, ka Vacijas pilsoni nebus idioti un nepaklausies siem sicialistiem nacistiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits