Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vācijas policija brīdina, ka teroristi uzbrukumiem var izmantot tehnoloģijas

Vācijas Federālā kriminālpolicija brīdinājusi, ka islāma teroristi var radīt jauna tipa draudus gaisā, veicot uzbrukumus gan pasažieru, gan kravas lidmašīnām, kā arī lidostām, svētdien vēstīja laikraksts Die Welt.

Slepenā ziņojumā Situācija aviācijas drošībā 2012. gadā, kas nonācis izdevuma rīcībā, teikts, ka radikālie grupējumi var izmantot modernas datortehnoloģijas vai pat bezpilota lidmašīnas, lai realizētu savus plānus.

Ziņojuma autori uzsver, ka, neskatoties uz augstajiem drošības standartiem aviācijas nozarē, pastāv nopietni uzbrukumu draudi, jo teroristiskie grupējumi turpina «tehnoloģiju attīstīšanu» un ir apliecinājuši elastību, lai pielāgotu savus plānus.

Ļoti augsta ir iespējamība, ka teroristi varētu izmantot dažādas datorprogrammas, piemēram, ikvienam interneta lietotājam brīvi pieejamo Flightradar 24, kas reālajā laikā parāda lidojumu kustību.

Policija atzīst, ka nav iespējams garantēt simtprocentīgu drošību aviācijā, bet ir pārliecināta, ka arī turpmāk ir nopietni jāstrādā pie tā, lai maksimāli samazinātu terorisma draudus. Likumsargu rīcībā neesot informācijas, ka tiek plānoti uzbrukumi pret Vāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits